≫ 

Snimak napada Slobodana Petrovića na predstavnika Srpske liste: Huškanje, udarci i poziv u pomoć (VIDEO)

Ovo je prvi put od 1999. godine da Srbin u Prištini bude napadnut od strane drugog Srbina - saopštila je Srpska lista

  • 53

Video snimak na kome se vidi sukob dvojice Srbina, jednog iz Srpske liste Milana Kostića i drugog iz Samostalne liberalne stranke Slobodana Petrovića ispred restorana u Prištini pojavio se u javnosti.

Na snimku se vidi huškanje, gurkanje, a na kraju i razmena udaraca, kao i telefonski poziv u pomoć.

Iz Srpske liste ranije su naveli da je ovo "prvi put od 1999. godine da Srbin u Prištini bude napadnut od strane drugog Srbina", te da se incident dogodio oko 10 časova u jednom restoranu kada je "bez ikakvog povoda, Petrović uz pogrdne reči pogodio Kostića mobilnim telefonom u glavu".

- Na poziv povređenog Kostića, na lice mesta je ubrzo stigla policija koja je Petrovića privela a od Kostića su zahtevali da im da izjavu o događaju. Prilikom privođenja Slobodana Petrovića, visoki funkcioner njegove stranke Boban Stanković je u prisustvu policije na račun Kostića izrekao više ozbiljnih pretnji - navela je Srpska lista.

Slobodan Petrović potvrdio je da je došlo do incidenta u restoranu u blizini zgrade Skupštine, ali tvrdi da je on žrtva napada Milana Kostića iz Srpske liste, a predsednik i premijer privremenih prištinskih institucija Hašim Tači i Ramuš Haradinaj su osudili "napad na Petrovića".

Foto: Tanjug/AP

Tači je rekao da je napad na Petrovića napad i na slobodu govora i izabranog predstavnika naroda i zatražio od nadležnih institucija da preduzmu sve mnere kako bi se počinioci priveli pravdi", prenosi Telegrafi.

Haradinaj je incident nazvao "neprihvatljivim" istakavši da "svaki napad koji narušava slobodno mišljenje i politička uverenja treba biti kažnjen".

- Pozivam istražna tela da razjasne okolnosti i da napadači dobiju zasluženu kaznu - napisao je Haradinaj na Fejsbuku.

Putem ove društvene mreže oglasio se i predsednik tzv. kosovske skupštine Kadri Veselji koji je osudio napad i takođe zatražio reakciju nadležnih.

Petrović je dodao da je napad usledio nakon emisije na televiziji u kojoj je izneo podatke o bivšem ministru poljoprivrede Nenadu Rikalu, čiji je Kostić bio savetnik, prenosi RTK na srpskom jeziku.

On mu je, kaže, dobacio nekoliko ružnih reči i opsovao ga, na šta mu je Petroivić, prema izjavi za RTK, prišao i pitao o čemu se radi, a Kostić je, prema njegovim rečima, uzeo staklenu flašu od vode i rekao da će glavu da mu razbije.

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA