Studenti organizovali šetnju zbog hapšenja svojih kolega (FOTO)

Studenti su najavili da će 6. aprila biti održan veliki studentski protest kod Studenjaka, i da će tada vlasti "pokazati za šta su sposobni"

  • 71

Studenti Univerziteta u Beogradu organizovali su danas studentsku šetnju pod nazivom "Mislim - dakle hapse me" kojom su izrazili nezadovoljstvo povodom hapšenja svojih kolega proteklog vikenda.

Studentska šetnja kretala se maršrutom od zgrade Tehničkih fakulteta do zgrade RTS-a, a studenti su nosili parole na kojima je pisalo "Mislim - dakle hapse me", "Ne praštam vam što hapsite decu", "Da se ne ponovi hapšenje studenata!", "Studenti FPN-a protiv Vučićevih kordona", "Ti padaš bebo demokratski ispitni rok"...

Studenti su ispred zgrade RTS-a uzvikivali: Sluge režima, Nije srpski ćutati, Bujke odlazi, Zašto ćutite na ovo nasilje...

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Student Nemanja Aksić rekao je da su se danas okupili kako bi pružili podršku svojim kolegama i jednom srednješkolcu koje je, kaže, policija uhapsila, osudila i poslala na izdržavanje kazne u roku od nekoliko sati.

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Tokom protestne šetnje nije bilo nikakvih incidenata.

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Studenti su najavili da će 6. aprila biti održan veliki studentski protest kod Studenjaka, i da će tada vlasti "pokazati za šta su sposobni".

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Maja

    20. mart 2019 | 18:11

    Ova crvena ima zadatu kvotu, akinta je legla na račun. Fotka se šalje nalogodavcu da se vidi koliko ih je okupila. Ali džaba sestro, džaba, premalo vas je i smešni ste.

  • Žana

    21. mart 2019 | 08:12

    Ova omladina nezna, da im služe samo kao žrtve, boli njih za narod. Setala sam ja sa njima 90desetih,samo sam dobila prosirene vene, a oni milione, vile, firme, luksuzna putovanja....

  • ...

    20. mart 2019 | 18:05

    Podrska za studente!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA