≫ 

Dodik i Republika Srpska nemaju poverenja u Haški tribunal: Presuda Karadžiću arogantna i cinična, pomirenje nemoguće (VIDEO)

- Ovaj tribunal u značajnom obimu bavio se selektivnim pristupom - rekao je Dodik novinarima u Banjaluci

  • 22

Predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da je presuda prvom predsedniku Republike Srpske Radovanu Karadžića prilično arogantna i cinična i deo je ravnanja računa među ranijim presudama Haškog tribunala.

Dodik je istakao da je misija Haškog tribunala bila da obezbedi pomirenje, ali da je sada došlo do toga da je ono još neizvesnije i gotovo nemoguće.

Istakao je da Republika Srpska već dugo nema poverenja u Haški tribunal, a potvrda toga jeste i kazna doživotnog zatvora za prvog predsednika Republike Srpske.

- Mnogi na ovim prostorima su mislili, kada je formiran Haški tribunal, da će biti osigurano neko poverenje autoritetom onih koji su ga formirali. Vremenom je to izgubljeno jer se ovaj tribunal u značajnom obimu bavio selektivnim pristupom - rekao je Dodik novinarima u Banjaluci, prenela je Srna.

VIDEO: Radovan Karadžić osuđen na doživotnu kaznu zatvora!

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Но

    20. mart 2019 | 19:16

    Да могу ови из окружења би нас појели

  • CAR LAZAR

    20. mart 2019 | 19:18

    Bice pomirenja al kad SRPSKA bude nezavisna..

  • BrckRS

    20. mart 2019 | 19:07

    Koje crno pomirenje, samo jacati srpske zemlje i kraj.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA