Bojana Maljević: Ne mogu da osvajam slobodu sa Obradovićem koji ima fašističke stavove i slavi Radovana Karadžića

Nema potrebe da citiram sve njegove izjave na osnovu kojih sam ja, i ne samo ja, zaključila da ima fašističke stavove ili podržava osvedočene fašiste iz istorije - objasnila je Maljević

  • 43

Glumica Bojana Maljević izjavila je za N1 da se nije distancirala od građanskih protesta, ali da je ne može da pristane da slobodu osvaja sa Boškom Obradovićem koji, kako je rekla, ima fašističke stavove.

Bojana Maljević je u subotu izazvala dosta pažnje tvitom u kojem je navela:

- Sa Boškom u RTS - neka hvala. Da osvajam slobodu sa fašistima neću ni u sledećoj reinkarnaciji. Uz dužno poštovanje nekolicine demonstranata sa kojima delim i uvek ću deliti iste vrednosti.

Maljević je u jutarnjem programu TV N1 rekla da je Obradović jutros na Tviteru, reagujući na presudu nekadašnjem lideru bosanskih Srba Radovanu Karadžiću, napisao:

- Nepravda boli. Kada će odgovarati ratni zločinci i masovne ubice Klinton, Šreder, Bler, Solana, Tači, Haradinaj, Gotovina, Orić... Presuda Radovanu Karadžiću nije ništa drugo nego nastavak NATO bombardovanja drugim sredstvima. Ne priznajem antisrpski Haški sud niti njegove presude.

- Mislim da to mnogo govori o njegovim stavovima koji nisu nepoznati javnosti. Nema potrebe da citiram sve njegove izjave na osnovu kojih sam ja, i ne samo ja, zaključila da ima fašističke stavove ili podržava osvedočene fašiste iz istorije - objasnila je Maljević.

Kazala je da je u subotu uveče reagovala impulsivno, jer Tviter i jeste društvena mreža koja je vezana za minut i sekund, i da joj je samo žao što tvit nije napisala razloženije, posle večere, kada se cela stvar slegla.

- Napisala sam ga kada je Boško Obradović bio sam na ulazu u RTS. Ne mogu da pristanem na to da slobodu osvajam sa čovekom koji ima ovakve stavove - poručila je gošća Novog dana.

Istakla je da je Radovan Karadžić, po presudi međunarodnog suda, ratni zločinac i da moramo da se suočimo sa teškom prošlošću, jer se bez toga, neko zlo stalno vrti u krug.

(Telegraf.rs/N1)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miloš

    21. mart 2019 | 11:09

    Lutko cela Srbija slavi Radovana, možda ti niko neće reći ali je tako. Da razumeš, Boška ne podržavam, Radovana DA! ŽIVELA SRBIJA!

  • Brane

    21. mart 2019 | 11:16

    SZS je skup porpalih liderčića.

  • Nale

    21. mart 2019 | 11:13

    Opozicija je dno dna, svakim danom se sve vise i vise raspadaju!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA