≫ 

To što Albanija radi, graniči se sa nezvaničnom objavom rata Srbiji: Drecun o zajedničkoj vojnoj vežbi Tirane i Prištine

Albanija nema nijedan osnov da šalje vojsku na KiM - poručio je Drecun

  • 48

Zajednička vežba albanske vojske i takozvanih kosovskih bezbebnosnih sanaga na KiM namenjena je zastrašivanju srpskog naroda u pokrajini i to jesu pripreme za eventualno izazivanje nasilja na severu KiM, izjavio je danas predsednik skupštinskog Odbora za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun.

Ocenio je da je to neprihvatljiva demonstracija velikoalbanske politike, da Albanija nema nijedan osnov da šalje vojsku na KiM, sem ako nije okupatorska, te da je to što Albanija radi toliko opasno da se maltene graniči sa nezvaničnom objavom rata Srbiji.

- Oni su okupirali, ulaskom svojih snaga, deo naše teritorije. Ne reaguju UN i Kfor - kaže Drecun na TV Pink.

Drecun - Printskrin: Telegraf

Naglasio je da po Rezoluciji 1244 jedino vojno prisustvo na KiM može da bude prisustvo Kfor-a.

- Kako je Kfor mogao da dozvoli prisustvo vojne sile koja nije u sastavu Kfora? Zašto ih nisu sprečili? Ko je doneo političku odluku da se tako nešto dozvoli - upitao je Drecun.

Naveo je da se time šalje poruka Beogradu da albanska armija može da pomogne specijalnim jedinicama Prištine da dovrše etničko čišćenje sa KiM i da proteraju do kraja Srbe sa KiM.

- Srbiji se šalje izuzetno opasna poruka koja može region da odvede u novo ratno stradanje, šalje nam se poruka da u slučaju da pokušamo da branimo srpski narod, ako dođe do eventualnog nasilja na severu, da će Albanija poslati svoju vojsku da nam se suprotstavi i da možemo da očekujemo vojsku Albanije na vrhu Kopanika gde je administrativna linija - rekao je Drecun.

Naveo je da se pokazuje da režim iz Albanije zapravo stoji iza cele destabilizacije KiM, a svojevremeno i Makedonije.

VIDEO: Uz zurle i talambase, ogrnuti američkim zastavama Šiptari slave tzv. vojsku Kosova

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA