Uvođenja dualnog obrazovanja najvažnija reforma obrazovanja u Srbiji u poslednjih nekoliko decenija: Vučić razgovarao sa Renold (FOTO)

Kako se navodi u saopštenju kabineta predsednika, tema razgovora bila je implementacija Master plana za sprovođenje kvalitetnog procesa reforme, koji je izradio tim koji je predvodila Ursula Renold sa saradnicima Ministarstva prosvete Srbije i Privredne komore Srbije

  • 29

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas sa šeficom Odeljenja za istraživanje obrazovnih sistema Švajcarskog ekonomskog instituta Ursulom Renold o dosadašnjoj primeni dualnog obrazovanja u Srbiji.

Kako se navodi u saopštenju kabineta predsednika, tema razgovora bila je implementacija Master plana za sprovođenje kvalitetnog procesa reforme, koji je izradio tim koji je predvodila Ursula Renold sa saradnicima Ministarstva prosvete Srbije i Privredne komore Srbije.

Sastanak u Predsedništvu Srbije - Foto: Tanjug/Dragan Kujundzić

Vučić je zahvalio Ursuli Renold i Vladi Švajcarske na stalnoj podršci i pomoći tokom procesa uvođenja dualnog obrazovanja i dodao da je to najvažnija reforma obrazovnog sistema u Srbiji sprovedena u poslednjih nekoliko decenija.

Ursula Renold je pozitivno ocenila rad Ministarstva prosvete i PKS i pozvala predstavnike te dve institucije da ostvarene rezultate u Srbiji predstave na redovnom godišnjem skupu Svetske laboratorije za reformu obrazovanja ovog leta u Cirihu.

Sastanak u Predsedništvu Srbije - Foto: Tanjug/Dragan Kujundzić

U saopštenju se navodi da u pilot projektima uvođenja Zakona o dualnom obrazovanju učestvuje 4.500 učenika, koji se školuju za 33 obrazovna profila u više od 600 kompanija.

Dodaje se da je probnim projektima obuhvaćeno 80 škola i 52 grada u Srbiji.

Sastanak u Predsedništvu Srbije - Foto: Tanjug/Dragan Kujundzić

- Od 312 učenika, koliko je do sada završilo školovanje po sistemu dualnog obrazovanja, njih 204 zaposlila su se u kompanijama kojima su učili kroz rad, dok ostali nastavljaju svoje obrazovanje - navodi se u saopštenju.

Dodaje se i da će dualno obrazovanje biti strukturno uvedeno u obrazovni sistem Srbije od školske 2019/2020.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dusica

    21. mart 2019 | 13:16

    Reforme na bolje su uvek dobrodosle.

  • Goran

    21. mart 2019 | 13:14

    Posebno se mora obratiti pažnja na visoko školstvu i tu se mora uvesti reda.

  • SasaRu

    21. mart 2019 | 13:44

    Proces uvođenja dualnog obrazovanja je jedna od najbitnijih reformi obrazovnog sistema sprovedenih u poslednjih nekoliko decenija. Dualno obrazovanje predstavlja investiciju za budućnost.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA