≫ 

Obradović priznao da je bio zaljubljen u Bojanu Maljević: Možda sam luzer i sve stavljam na kocku, ali ne mogu da se pomirim sa tim da živimo u laži

Komentarišući kritike glumice, koja je za njega rekla da je fašista, Obradović je kazao da ne razume zašto se ona na taj način poistovećuje sa Vučićem

  • 17

Lider Dveri Boško Obradović ocenio je da je aktuelna rasprava o Predlogu zakona o finansiranju Vojvodine farsa čiji je cilj da vlast sakrije temu Kosova i Metohije i fingira postojanje dijaloga u parlamentu.

- Ovo je providan politički manevar da se sakrije tema KiM i to što nema opozicije u plenumu, već tamo sedi lažna opozicija oličena u Vojislavu Šešelju, Nenadu Čanku i Čedomiru Jovanoviću - rekao je Obradović na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije. On je ocenio da aktuelnom sednicom, na kojoj se raspravlja o predlogu zakona lidera opozicione LSV Nenada Čanka, vlast želi da pokrije činjenicu da Vučić tajno pregovara sa Hašimom Tačijem "o predaji Kosova".

Dodao da je da ceo svet govori o KiM, a da se o toj temi u srpskom parlamentu nije raspravljalo tri godine. Ocenio je i da je Vučić sa Čankom dogovorio da se u parlamentu raspravlja o njegovom predlogu zakona o Vojvodini, ističući da Dveri smatraju da je pokrajinska administracija nepotreban posrednik između republičke i pokrajinske vlasti i da bi je trebalo "preskočiti".

Obradović je ponovio i da će u Beogradu 13. aprila biti organizovan veliki protest "Jedan od pet miliona" ukoliko vlast ne ispuni zahteve. On je ponovio da opozicija traži ostavke predsednika i premijera Srbije, predsednice parlamenta, ministra unutrašnjih poslova, čelnika javnog servisa, kao i fer i poštene izbore, ali tek posle šest do devet meseci slobodnih medija i debata. Obradović je ocenio i da je Vučić doveo Srbiju na ivicu "bratoubilačkog rata", kada su, kaže, pristalice SNS u nedelju pozvane u Beograd i da je država bila u opasnosti kada su demonstranti napravili obruč oko Predsedništva.

Foto: Marko Jovanović

Navodeći da će demonstranti posetiti i Jutku, Labana i Babića, Obradović je rekao i da oni nigde ne idu da bi pravili incidente, već po pravdu i najavio da će nastaviti akcije prema RTS-u, te televiziji Pink. Komentarišući kritike glumice Bojane, koja je za njega rekla da je fašista, Obradović je kazao da ne razume zašto se ona na taj način poistovećuje sa Vučićem.

- Fašizam imate samo kod Vučića. Taj kult vođe. Mi smo antifašisti i baštinimo antifašističke metode - rekao je Obradović, te poručio da Bojani Maljević ništa ne zamera, a sve druge pozvao da prestanu sa ružnim komentarima na njen račun.

Ističući da ljudi na protestima nisu fašisti, ali i da nemaju isti stav o svim pitanjima, Obradović je rekao da se ne smeju dozvoliti podele, jer Vučić upravo želi da podeli opoziciju i građane.

Inače, Maljević je nazvala Obradovića fašistom, te povodom njegovog učešća na protestima, rekla da sa njim neće da "osvaja slobodu". Lider Dveri reagovao je tako što je tvitovao da je - bio zaljubljen u poznatu glumicu!

- Kad sam imao 18 godina bio sam zaljubljen u Bojanu Maljević zbog kultnog filma 'Ni na nebu ni na zemlji' - manifesta svih naših moralnih i društvenih propasti. Možda sam luzer kao moj kolega Stole iz tog filma i sve stavljam na kocku, ali ne mogu da se pomirim sa tim da živimo u laži - objavio je na Tviteru Boško Obradović.

Lider Dveri rekao je i da iza protesta "Jedan od pet miliona" ne stoje strane ambasade jer je, kaže, zapad je na strani Aleksandra Vučića, koji im je, tvrdi, obećao da će završtiti pitanje Kosova i Metohije.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA