≫ 

Haradinaj ne odustaje od ultimatuma: Ili priznanje ili ništa od sporazuma sa Srbijom

Haradinaj je to ponovio u razgovoru sa crnogorskim ministrom spoljnih poslova Srđanom Darmanovićem, te dodao da smatra da bi to ojačalo mir i stabilnost regiona

  • 24

Premijer privremenih prištinskih institucija, Ramuš Haradinaj izjavio je danas da postizanje pravno obavezujućeg konačnog sporazuma sa Beogradom podrazumeva međusobno priznaje, što je, kako smatra, u interesu obeju zemalja.

Haradinaj je to ponovio u razgovoru sa crnogorskim ministrom spoljnih poslova Srđanom Darmanovićem, te dodao da smatra da bi to ojačalo mir i stabilnost regiona.

Crnogorski ministar spoljnih poslova Srđan Darmanović izjavio je da će Crna Gora podržati Kosovo na njenom evroatlantskom putu i "da će nastaviti saradnju u oblastima od zajedničkog interesa".

Hvaleći dobre bilateralne odnose između Kosova i Crne Gore, Haradinaj je rekao da Priština naporno radi na izgradnji dobrih bilateralnih odnosa sa svim zemljama u regionu, naglašavajući evropsku perspektivu zemalja zapadnog Balkana.

- Zalažemo se za nastavak dobrosusedskih odnosa u budućnosti za evroatlantsku perspektivu i jačanje ekonomskog razvoja naših dveju zemalja - rekao je Haradinaj, preneo je portal Telegrafi.

VIDEO: Rama i Haradinaj slave nakon zajedničke sednice dve Vlade

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Roos

    21. mart 2019 | 17:13

    Najbolje bi bilo da se Haradinaj I njegove pristalice vrate svojim korenima u Albaniju a ne da okupiraju državu koja im je pružila gostoprimstvo!

  • Cika Velja

    21. mart 2019 | 16:06

    Zna on da je najsladje ono sto nikako i nikad ne moze da dobije,a ultimatume moze da maze po glavi,mozda mu naraste kosa???

  • Jana

    21. mart 2019 | 15:07

    Srbija nikada nece priznati nezavisnost Kosova!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA