≫ 

Ispred sudnice napao čoveka koji je nosio srpsku zastavu, a onda krišom prenosio izricanje presude Karadžiću: Veliki bezbednosni propust Tribunala (VIDEO)

Evo ići ću uživo da možete slušati, ali ću sakriti mobitel - napisao je Nihad Aličković ispod objavljenog snimka

  • 4

Nihad Aličković, glavni aktivista organizacije "Anti Dejton", poznate po tome da su organizovali napade na predsednika Srbije Aleksandra Vučića u Potočarima, juče je prekršio pravila Haškog tribunala i emitovao na svom Fejsbuk profilu uživo izricanje pravosnažne presude Radovanu Karadžiću, dok je prema odluci suda ceo svet gledao ovaj prenos 30 minuta odloženo.

On je napisao je uz prenos uživo:

- Evo ići ću uživo da možete slušati, ali ću sakriti mobitel... pošto vama kasni prenos pola sata!!! Ako bude presuda za Prijedor i druge opštine, hoću muštuluk. Idemo uživo, samo psssssst - napisao je on uz objavljen snimak na Fejsbuku.

Prenos iz sudnice juče je prvi put emitovan sa pola sata odlaganja, i to zbog slučaja haškog osuđenika Slobodana Praljka, koji se otrovao u živom prenosu izricanja presude.

To je potvrdila i portparolka Mehanizma u Hagu Helena Iglston. Zato je svim prisutnima, kao i medijskim predstavnicima bilo strogo zabranjeno da uživo prenose audio i video iz sudnice tokom izricanja presude.

VIDEO: Dodik i Republika Srpska nemaju poverenja u Haški tribunal

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA