≫ 

Vlada Srbije daje SPC preko milijardu dinara za radove na Hramu Svetog Save

Za nastavak radova na uređenju Spomen-hrama Svetog Save odobrena je donacija Srpskoj pravoslavnoj crkvi u visini od 1.183.000.000 dinara

  • 10

Vlada Republike Srbije usvojila je na današnjoj sednici Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma između Vlade Republike Srbije i Vlade Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Severne Irske o međunarodnom drumskom saobraćaju i uputila ga Naradnoj skupštini na usvajanje.

Na današnjoj sednici usvojena je odluka o utvrđiva godišnjeg Plana obrazovanja odraslih u Republici Srbiji za 2019. godinu. Ovim planom raspodeljuju se sredstva u iznosu od 529.839.000 dinara za edukaciju odraslih, na osnovu potreba tržišta rada, racionalnijeg korišćenja postojećih obrazovnih kapaciteta, imajući u vidu različite razvojne osobenosti pojedinih područja.

Za nastavak radova na uređenju Spomen-hrama Svetog Save u Beogradu, Vlada Srbije odobrila je donaciju Srpskoj pravoslavnoj crkvi u visini od 1.183.000.000 dinara.

Za nastavak radova na uređenju Spomen-hrama Svetog Save u Beogradu, Vlada Srbije odobrila je dotaciju SPC u visini od 1.183.000.000 dinara-Foto: Slobodan Miljević

Članovi Vlade usvojili su odluku o dodeli novčanih nagrada paraolimpijcima koji su osvojili medalje na Svetskom prvenstvu u paraolimpijskoj sportskoj disciplini tekvondo, koje je održano u Antaliji u februaru ove godine. Sportistkinji Bobani Kozić za osvojenu srebrnu medalju na ovom takmičenju dodeljena je nagrada u iznosu od 25.000 evra u dinarskoj protivrednosti, kao i njenom treneru Aleksandru Goloviću. Tekvondistima Violeti Todorov i Minji Jandriću za osvojenu bronzanu medalju na Svetskom prvenstvu u Antaliji dodeljene su nagrade u iznosu od po 20.000 evra u dinarskoj protivvrednosti, kao i njihovom treneru Aleksandru Goloviću.

Goranu Obradoviću, treneru atletičara Strahinje Jovančevića, koji je osvojio bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu u atletici u Glazgovu, dodeljena je novčana nagrada u visini od 10.000 evra u dinarskoj protivvrednosti.

Na sednici je usvojeno više dokumenata u cilju jačanja saradnje Srbije i Mađarske u oblastima inovacija, saobraćaja i infrastrukture: Zaključak o usvajanju Memoranduma o razumevanju između Vlade Republike Srbije i Vlade Republike Mađarske u oblasti inovacija, Zaključak o utvrđivanju osnove za zaključivanje Memoranduma o razumevanju između Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Republike Srbije i Ministarstva inovacija i tehnologije Mađarske o nadogradnji železničke pruge između Subotice i Segedina. Takođe je usvojen Zaključak o utvrđivanju osnove za zaključivanje Memoranduma o razumevanju između Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture R. Srbije i Ministarstva inovacija i tehnologije Mađarske o unapređenju rada brodske prevodnice na srpskom delu reke Tise.

VIDEO: Putin ljubi ikonu u Hramu Svetog Save

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Antusa

    21. mart 2019 | 16:48

    I treba. Taj hram je od retko lepih stvari koje nudi Beograd. I Rumuni su sagradili velicanstven hram i ulozili dosta novca u njega. Lepi hramovi popravljaju utisak ruznih gradova

  • FANTOM

    21. mart 2019 | 16:50

    A ja se pitao gde ode razkika izmedju prvobitnog vaucera aerodroma od 1526 dinara do sadasnjeg od 1308 dinara. Pomnozite to sa oko sedam miliona korisnika vaucera.

  • Jovan Radovic

    21. mart 2019 | 17:55

    Ja sam stara komunjara, ali sveti Sava je stvorio Srbiju i za to i trba drzava da pomogne izgradnju hrama. Bio sam u njemu, u delu koji je zavrsen, nista lepse nisam video u zivotu do sada.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA