Jovanović izgubio spor protiv lidera Srpske desnice, Vacić provocira: Drago mi je što će davati dve trećine svoje plate

Miša Vacić je izrazio zahvalnost Čedomiru Jovanoviću što je „revidirao“ stavove i odlučio da svoje prihode usmeri za ostvarenje nacionalno bitnih ciljeva

  • 5

Posle višegodišnjeg izbegavanja ročišta i pokušaja prolongiranja procesa, Lider LDP-a Čedomir Jovanović izgubio je parnicu sa Mišom Vacićem, pošto ga je prvi čovek Srpske desnice tužio jer je u jednoj emisiji krajem 2016. godine rekao kako „je vlast dovela siledžiju u kancelariju za Kosovo i Metohiju“.

Prema pravosnažnoj presudi, Jovanovića će izjava koja je predmet spora koštati 111 hiljada dinara naknade štete Vaciću i još 50.000 dinara sudskih troškova.

Vacić je, ironično, izrazio zahvalnost Čedomiru Jovanoviću što je „revidirao“ stavove i odlučio da svoje prihode usmeri za ostvarenje nacionalno bitnih ciljeva.

Eto, da mi je neko rekao da će Jovanović uplaćivati dve trećine svoje zarade za promociju srpskog Kosmeta, za borbu za nezavisnost Republike Srpske i za druge nacionalne interese, jer će na to otići svaki dinar koji sam dobio po odštetnom zahtevu, ne bih verovao – zaključio je Vacić i istakao da ova presuda nije samo njegova pobeda, već pobeda svakog srpskog nacionaliste i „istovremeno dokaz da su argumenti protiv onih koji pokušavaju da blate i lažno optužuju svakoga ko brani Srbiju i srpske interese“.

Da mi je neko rekao da će Jovanović uplaćivati dve trećine svoje zarade za promociju srpskog Kosmeta, za borbu za nezavisnost Republike Srpske i za druge nacionalne interese, ne bih mu verovao-Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Pravni zastupnik Miše Vacića, advokat Mirjana Radovanović istakla je da zadovoljna ovom presudom, pre svega jer je Jovanović očigledno želeo da iskoristi poziciju i moć da izbegne odgovornost za izgovorenu reč i uvredu.

Ovo je dokaz da nema nedodirljivih i da niko, bez obzira na poziciju, ne može da se sakrije, pobegne ili izbegne zakonske sankcije, koliko god to pokušavao – kaže Radovanovićeva i naglašava da će na ime troškova, posredstvom izvršitelja, odlaziti 2/3 poslaničke plate Jovanovića.

Vacić najavljuje da će velikosrpski nacionalizam ojačati jer je tužio i Nenada Čanka i Mariniku Tepić, gde takođe očekuje da će sud presuditi kao i u slučaju Jovanovića, a pare će potrošiti na borbu za nacionalne ciljeve.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ja...RS

    21. mart 2019 | 18:36

    Treba mu uzeti i one pare od prodaje Srpskih patriota.

  • trijaž

    21. mart 2019 | 19:15

    mene nervira to sto je uobicajeno da Srbin ne brani interese Srbije i većinskog naroda kao i drugih manjina a ako se to desi onda se taj NORMALAN SRBIN naziva nacionalistom. Svako ko javno kaže da je Srbije automatski dobije etiketu nacionaliste i to od mnogo većih nacionalista i srbomrzaca koji su pri tom valjda normalni gradjani.Ovde ako nisi kolaborcionista onda si nacionalista. Ponovo Srbe pokrštavaju lepo se vidi kao u experimentu kako od Srba postaju ostali kako se izdvajaju i udruzuju se sa okruzenjem pa tako postaju ovi i oni. To je sudbina naroda na tampon lokaciji .Neko zbog spašavanja golog zivota i egzistencije a neko iz luksuza ili ko zna čega Šta znači TRIJAŽ? » trijaž • muški rod (finansije) Roba slabijeg kvaliteta, ona što je preostala posle odvajanja boljih komada ili zrna, npr. trijaž-kafa i dr.

  • PETAR 1

    21. mart 2019 | 19:42

    Jadnicak osiromasice.😅😅😅😅

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA