Iz "Dosta je bilo" saopštili: Uhapšene predsednica i članica DjB u Zemunu

Policija je ispred ulaza u TV Hepi danas oko 13 sati, u Ulici Aleksandra Dubčeka, lišila slobode portparolku DjB Hanu Adrović i narodnu poslanicu i predsednicu DjB Branku Stamenković

  • 63

Dosta je bilo u saopštenju dostavljenom medijima tvrdi da su predsednica pokreta Branka Stamenković i članica Hana Adrović, uhapšene danas u Zemunu dok su predvodile akciju pod nazivom "Mesto zločina", čiji je cilj, kako se navodi, da obeleži ulaze u zgrade medija koji krše Zakon o javnom informisanju.

Kako je navedeno, policija je ispred ulaza u TV Hepi danas oko 13 sati, u Ulici Aleksandra Dubčeka, lišila slobode portparolku DjB Hanu Adrović i narodnu poslanicu i predsednicu ÐB Branku Stamenković.

Dosta je bilo navodi u saopštenju da nakon što je akcija "Mesto zločina" uspešno i bez ikakvih problema izvedena ispred ulaza u zgrade Kurira, Večernjih novosti, Blica, Studija B i Pinka, ispred zgrade TV Hepi u Zemunu ÐB ekipu opkolili su policajci koji su odbili da se legitimišu, a koji su odmah potom od svih prisutnih zatražili lične karte.

- Jednom prisutnom članu pokreta DjB, koji je snimao ovo protivpravno lišavanje slobode, prisutni policajac u civilu oteo je mobilni telefon i izbrisao snimak - tvrdi se u saopštenju.

Iz pokreta tvrde da su tokom više od sat vremena Stamenkovićeva i Adrovićeva bile uhapšene ispred ulaza u TV Hepi uz obrazloženje policije da se u zgradi ove TV nalazi "štićeno lice".

Očekivala se policijska patrola, koja je izostala, a pojavio se inspektor u civilu koji je prisutnima vratio oduzete lične karte i pustio Hanu Adrović i Branku Stamenković, bez objašnjenja, navodi DjB.

Ta stranka zahteva od ministra unutrašnjih poslova hitan odgovor na pitanja: da li su Adrović i Stamenković zatečene u izvršenju nekog krivičnog dela i ako jesu, kog tačno.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA