Oglasilo se Ministarstvo spoljnih poslova Rusije posle izricanja presude Radovanu Karadžiću: Baza dokaza izaziva ozbiljne sumnje

Sažetak objavljen na sajtu pokazuje ozbiljne nedoslednosti koje su od samog početka primetne na suđenju Karadžiću - naglasilo je Ministarstvo u saopštenju, prenosi TAS S

  • 20

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije ocenilo je danas da je suđenje bivšem lideru bosanskih Srba Radovanu Karadžiću, koji je osuđen na doživotnu kaznu zatvora, pokazalo pristrasnost i politizaciju Međunarodnog mehanizma za krivične tribunale u Hagu (Haškog tribulana za ratne zločine).

- Sažetak objavljen na sajtu pokazuje ozbiljne nedoslednosti koje su od samog početka primetne na suđenju Karadžiću. Baza dokaza izaziva ozbiljne sumnje - naglasilo je Ministarstvo u saopštenju, prenosi TAS S.

Kako se dodaje, Mehanizam je nasledio nedostatke Tribunala za bivšu Jugoslaviju i odlučio da ignoriše ove okolnosti, slepo prateći svoju antisrpsku agendu čime je još jednom pokazao pristrasnost i politizaciju tandema Tribunal-Rezidualni mehanizam.

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije ocenilo je danas da je suđenje Radovanu Karadžiću pokazalo pristrasnost i politizaciju Međunarodnog mehanizma za krivične tribunale u Hagu-Foto: Tanjug/AP

Tokom zasedanja Rezidualnog mehanizma za krivične sudove o Karadžiću, svesno su izbačene nezakonite akcije zemalja NATO-a tokom vojnih operacija na prostoru bivše Jugoslavije, navodi Ministarstvo.

Dodaje se i da haško pravosuđe nije pokazalo pravo raspoloženje za otkrivanje brojnih zločina komandanata Bošnjaka i kosovskih Albanaca, prenosi Sputnjik.

- Namerno su izbačene protivpravne radnje zemalja NATO tokom vojnih operacija u bivšoj Jugoslaviji. Iako je dobro poznato da su razmere civilnih žrtava i uništavanje civilne infrastrukture kao posledica tih akcija, ukljucujući kontaminaciju značajnih područja osiromašenim uranijumom, veoma značajni - saopštilo je rusko Ministarstvo.

Video: Radovan Karadžić osuđen na doživotnu kaznu zatvora

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikolas

    21. mart 2019 | 19:41

    HAG JE NEONACISTICKI SUD KOJI JE PREMA SRBIMA ISTI KAO HITLEROV PREMA JEVREJIMA!!! KO JE DR.MENGELE SAZNACEMO ALI SRBE EFIKASNO UBIJA!!!!

  • Hari

    21. mart 2019 | 19:02

    I kad vas posle prokletnike sitne čujem KOGA RUS BRANI A KINEZ HRANI...ili KAD SU TI ONI POMOGLI...mogli su da ne kažu ništa. Više su interesovanja pokazali za ovo od polovine botovske Srbije

  • Ne u EU

    21. mart 2019 | 19:16

    Nasa braca oduvek,samo Istok - Rusija i Srbija ❤️

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA