Dačić je u Montevideu: Sastanak sa ministrom spoljnih poslova Urugvaja (FOTO)

Dačić je posetio stadion "Sentenario" i Muzej fudbala gde je primio simbolični poklon - kopiju fudbalske lopte kojom je igran prvi Mundijal

  • 0

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić i ministar inostranih poslova Urugvaja Rodolfo Nin Novoa razgovarali su u Montevideu o aktuelnim bilateralnim pitanjima sa posebnim akcentom na saradnju u međunarodnim organizacijama, ekonomskoj saradnji i budućim projektima, saopštilo je danas Ministarstvo.

Kako je navedeno, na sastanku je konstatovan obostrani interes za intenziviranje kontakata na svim nivoima, pre svega ekonomske saradnje i razmene iskustava u delu gde se mogu preneti pozitivna iskustva.

Sastanak u Montevideu - Foto: Telegraf

Novoa je upoznao Dačića sa stavovima Urugvaja o krizi u Venecueli, njihovim inicijativama u saradnji sa drugim zemljama, specijalno Meksikom, istakavši da je neophodno poštovati međunarodno pravo i nemešanje u unutrašnje stvari.

Dačić u Montevideu - Foto: Telegraf

Dva ministra su se složila da je neophodno da se bilateralne političke konsultacije odvijaju uobičajenom dinamikom i da treba raditi na sadržajnoj agendi koja bi dovela do zvanične posete ministra inostranih poslova Urugvaja Srbiji.

Dačić na stadionu "Sentenario" - Foto: Telegraf

Dačić je u Montevideu posetio stadion "Sentenario" i Muzej fudbala gde je primio simbolični poklon - kopiju fudbalske lopte kojom je igran prvi Mundijal, piše u saopštenju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA