≫ 

NATO udar na ambasadu Kine u Beogradu slučajan? Nisam siguran: Lavrov o bombardovanju Jugoslavije

Alijansa tvrdi da je u pitanju bila greška

  • 6

Vazdušni udar NATO na kinesku ambasadu u Beogradu 7. maja 1999. godine možda je bio nameran, izjavio je u dokumentarcu ruske televizije NTV "Okret za 180 stepeni iznad Atlantika" ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov, prenosi TAS S.

- Mislim da je to bilo slučajno, ali nisam potpuno siguran - kazao je Lavrov, upitan da prokomentariše taj vazdušni udar.

Lavrov - Foto: Tanjug/AP

Ruska agencija podseća da je kineska ambasada u Beogradu pogođena raketom tokom NATO operacije u Saveznoj Republici Jugoslaviji, pri čemu je stradalo troje državljana Kine.

Navodi se da Alijansa tvrdi da je u pitanju bila greška.

VIDEO: Na današnji dan NATO je bombardovao kinesku ambasadu

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikolas

    22. mart 2019 | 09:40

    NATO NISTA NERADI SLUCAJNO !!! MENE BRINE OVA PUTINOVA NAJAVA O NATO UDARU BIOLOSKIM ORUZJEM NA SLOVENE VIRUSIMA KOJI SU VEZANI ZA NASU GENETIKU!!! NATO MONSTRUMI ZELE IZGLEDA ONO STO JE HINKI HTEO -DA SLOVENIMA NADJUBRI ZEMLJU !!! SAMO DA MI U SRBIJI NEBUDEMO OPITNI KUNICI ZA NJIHOVO NOVO ORUZJE!!!

  • Invisible89

    22. mart 2019 | 11:06

    Ma sigurno greška. Pa nije to bombardovanje 1941. pa da ne znaš šta gadjaš. Znali su oni veoma dobro. I to još iz B2 aviona. Može bombu da kroz otvoren prozor (da slučajno ne razbije zatvoren) ubaci u prostoriju a tu kao slučajno promašili zgradu. Iskreno ne verujem. Kao i druge ciljeve što nisu slučajno gadjali.

  • Dzole

    22. mart 2019 | 12:06

    Verovatno je bila cuska Kini da bude poslusna ali im nece to zaboraviti i naplatice debelo kad dodje njihovih 5 minuta.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA