≫ 

Ubistvo male Milice Rakić oslikava svu bezumnost rata: Sećamo se najmlađih žrtava NATO bombardovanja (FOTO)

Cveće su položili ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Ðorđević i zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić

  • 3

Povodom obeležavanja Dana sećanja na žrtve NATO bombardovanja 1999. godine, danas je u Tašmajdanskom parku u Beogradu položeno cveće na spomen-obeležje posvećeno devojčici Milici Rakić i deci stradaloj u bombardovanju.

Cveće su položili ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Ðorđević i zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

- Ako postoji čin koji oslikava bezumnost rata i težinu zločina koji je NATO počinio prema narodu Srbije, odnosno Savezne Republike Jugoslavije u agresiji 1999. godine onda je to ubistvo male Milice Rakić i ubistva dece tokom tog bezumnog čina u proleće 1999. godine - rekao je Vesić.

Foto: Tanjug/Beoinfo

Naveo je da je u NATO agresiji stradalo oko 2.500 ljudi, povređeno oko 6.000, a meterijalna šteta koja je naneta našoj zemlji se procenjuje između 30 i 100 milijardi američkih dolara.

- Mi smo tu danas da vodimo politiku koja će obezbediti da se našoj zemlji više nikada ne desi da bude na meti bilo koga, da imamo dovoljno snažnu i vojsku i policiju koja može da odvrati bilo koga od pomisli da može da napadne našu zemlju - rekao je Vesić.

Foto: Tanjug/Beoinfo

Istakao je da je Srbija zahvaljujući predsedniku Aleksandru Vučiću i Vladi na tom putu i da je danas zemlja koju više niko ne sme da napadne.

- Okrenuti smo ka budućnosti, ka našem razvoju i perspektivi, ali nikada ne smemo da zaboravimo ono što se desilo. Nikada ne smemo da zaboravimo bombardovanje i žrtve, civilne i vojne - ljude koji su izgubili živote u tom bezumnom činu 1999. godine. Zato se danas sećamo, okrenuti ka budućnosti, ali ne zaboravljajući one koji su život dali tog proleća - dodao je Vesić.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • VX

    24. mart 2019 | 13:31

    Nadam se da tom zlotvoru koji je pritisnuo dugme u snove dolaze sve njegove žrtve i progone ga.

  • Republika Srpska

    24. mart 2019 | 13:29

    Bombardovana je Srbija kakva srj,znali su oni da ce crna gora biti buduca clanica nato-a.

  • Al jazeera

    24. mart 2019 | 14:26

    Sama slika tog mesta gde počiva nedužna Milica i njen spomenik mi je naterao suze na oči.Nikada nećemo oprostiti,zauvek ćemo se sećati a Bog će vam vratiti za vaša zlodela,u paklu goreli

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA