≫ 

Zabrana ulaska na KiM mladim sportistima je bezumni čin Albanaca: Đurić reagovao na najnovije provokacije Prištine

Kancelarija za Kosovo i Metohiju će se obratiti svim relevantnim međunarodnim organizacijama i nadležnom tužilaštvu kako bi se utvrdila i sankcionisala odgovornost za ovakav nerazuman čin - izjavio je direktor Kancelarije za KiM

  • 44

Nova zabrana ulaska mladim sportistima na KiM još jedan je bezumni i anticivilizacijski potez privremenih institucija u Prištini, koje u kontinuitetu pokazuju nerazuman odnos prema mladima, sportu, ali i poštovanju elementarnih ljudskih prava, izjavio je danas direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić.

- Međunarodnu zajednicu, koju na Kosovu i Metohiji oličavaju KFOR, EULEKS i druge organizacije, pozivam da oštro reaguju na ovakav, u najmanju ruku neshvatljiv potez prištinskih vlasti, i da mladima, sportistima omoguće slobodu kretanja, bavljenje sportom, svaku bezbednost i pravo na normalan život - naveo je Ðurić u izjavi za javnost.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju, naglasio je on, obratiće se svim relevantnim međunarodnim organizacijama i nadležnom tužilaštvu kako bi se utvrdila i sankcionisala i personalna odgovornost za ovakav neshvatljiv i nadasve nerazuman čin, kako bi oni koji stoje iza ovog nedela odgovarali pred zakonom.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju će se obratiti svim međunarodnim organizacijama i nadležnom tužilaštvu kako bi se utvrdila i sankcionisala odgovornost za ovakav nerazuman čin, izjavio je Marko Đurić-Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Ðurić kaže da niko ne treba da bude iznenađen kada oni koji su se na ovakav čin drznuli odgovaraju, a posledice po naredbodavce podsećam da bi mogle uslediti i van granica Srbije.

- Tražićemo i od nadležnih međunarodnih sportskih institucija da konačno reaguju, jer je ovo još jedan u nizu monstruoznih poteza koji nemaju veze sa sportom i sa onim što on predstavlja. I od njih očekujemo da odlučno spreče da se u jednom delu Evrope čitavoj jednoj zajednici i narodu zabrani takmičenje i bavljenje sportskim aktivnostima, ali i normalni uslovi za život, dostojan čoveka u 21. veku - naglasio je Ðurić.

SRPSKA LISTA: OLIČENJE ANTISRPSKE HISTERIJE KOJA VLADA U PRIŠTINI

Sprečavanja mladih srpskih sportista da se bave sportom i druže je oličenje antisrpske histerije koja vlada u Prištini, ocenila je danas Srpska lista.

Sprečavanja mladih srpskih sportista da se bave sportom i druže je oličenje antisrpske histerije koja vlada u Prištini, ocenila je danas Srpska lista-FOTO TANJUG/ FILIP KRAINCANIC

Na koji način sportisti i njihove utakmice ugrožavaju bilo kog Albanca pa je danas ceo aparat prištinskih institucija bio stavljen na najvišu pripravnost zbog par lopti i dvadesetak sportista, ističe se u saopstenju povodom zabrane odbojkašima Bukovice iz Ivanjice i Ribnice iz Kraljeva da pređu prelaz Brnjak, kako bi odigrali zakazane utakmice redovnog kola u okviru Regionalne lige Zapad u Zubinom Potoku.

Srpska lista najoštrije je osudila anticivilizacijsko ponašanje kojim se ometa normalan razvoj naše omladine.

- Pozivamo svetska i evropska sportska udruženja, ali i predstavnike međunarodne zajednice prisutne u pokrajini. da podignu glas i utiču na Prištinu kako se ovakve stvari ne bi ponavljale, jer se u trenutku visokih tenzija ovakvim potezima produbljuje, ionako dubok jaz između srpskog i albanskog naroda - navela je Srpska lista.

Odbojkašima Bukovice iz Ivanjice i Ribnice iz Kraljeva zabranjeno je danas da pređu prelaz Brnjak, kako bi odigrali zakazane utakmice redovnog kola u okviru Regionalne lige Zapad u Zubinom Potoku, kao i košarkašicama "Lima", koje su se uputile na utakmicu u Zubin Potok.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA