≫ 

Srbija je danas 10 puta jača nego 1999. i 20 puta jača nego 2008. godine! Vučić poručio da Srbiju niko neće moći da pokori (FOTO)

Akademiji u čast sećanja na stradale prisustvuju predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijerka Ana Brnabić, predstavnici vojske, crkve, diplomatskog kora, građana

  • 40

Dvadeseta godišnjica NATO agresije na SR Jugoslaviju obeležena je nizom manifestacija posvećenih poginulima, a centralna manifestacija održana je u Nišu.

Akademiji u čast sećanja na stradale prisustvovali su predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijerka Ana Brnabić, predstavnici vojske, crkve, diplomatskog kora, građana.

U Nišu je bila i delegacija Vlade Republike Srpske, koju čine predsednica Željka Cvijanović i srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik, generalni sekretar Vlade Siniša Karan, ministar rada i boračko-invalidske zaštite Duško Milunović i ministar energetike i rudarstva Petar Đokić.

Predsednik Srbije poručio je da nemamo prava da pognemo glave, a još manje prava da zaboravimo, naročito dečije živote.

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Podsetio je da niko nije odgovarao za zločine, sprski civili bili su za NATO "samo greška".

- Za nas oni nikad neće biti greška ni otićiu zaborav. Dve i po hiljade života nećemo i ne smemo da zaboravimo. Greška su oni koji su ih ubili. To Srbja danas sme i mora da kaže, jer ma koliko radili protiv nje, Srbija je jača i snažnija nego što je ikada bila. 20 godina posle bombardovanje, budućnost je naša obaveza. Danas demantujemo zločinački optimizam Džejmija Šeja. Nećemo zaboraviti zločine, kao što nećemo zaboraviti Petera Handkea i ostale koji su stali na stranu istine - rekao je Vučić i naglasio da je "Srbija sada 10 puta jača nego 1999. i 20 puta jača nego 2008. godine".

Predsednik Srbije upozorio je da su neki krenuli u rušenje Srbije, a građanima poručio da niakda ne dopuste da neko sruši slobodu, nezavisnost i samostalnost Srbije.

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

- Krenuli su da sruše Srbiju... Poručujem ovog 24. marta - ja sam ovde među vama i svake godine unazad pet godina obeležavamo ovaj dan, a pre toga smo to zvali kampanjom, stideli smo se da pravim imenom nazovemo zločin, agresiju. Krenuli su da sruše Srbiju. Nemam šta drugo da vam kažem, šta god da se dogodi, meni, bilo kome od nas, nikada nemojte da dopustite da sruše slobodu, nezavisnost i samostalnost Republike Srbije - poručio je Vučić.

- Nikada, nikome i zapamtite ove moje reči - dodao je on.

Video: Sećanje na Milicu Rakić i decu stradalu u NATO agresiji

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mihailovic

    24. mart 2019 | 22:28

    1992 JNA je bila cetvrta po jacini armija u Evropi a nazalost vojska Srbije ni izdaleka se nemoze meriti sa JNA koju je imao 1999 Slobodan Milosevic u rukama kao vrhovni komadant. Uveren sam da se samo radi o politckoj manipulaciji sadasnjih vlasti prema narodu Srbije JNA su komandovali oficirski akademski kadar a ministar odbrane je bio jedan od vodecih generala u tadasnjoj JNA. A ko je ministar odbrane Vojske Srbije VS ? Covek koji nema ni vojni rok a kamoli oficrsko akademsko obrazovanje i veliko oficirsko iskustvo na komandnim mestima koje je obavezno za jednog ministra odbrane. Ugledajte se na Putinovui Rusiju ko im komanduje Ruskom armijom koja je strah i trepet celog sveta ! // bivsi oficir prave vojske ****JNA ****

  • Milica

    24. mart 2019 | 23:12

    Srbija ide napred, gradi budućnost za svoju decu. Žrtve ne zaboravljamo, strah i strepnju...sećamo se zllokobnog zvuka sirena, sećamo se nedužne dece i heroja.

  • Mašnica

    24. mart 2019 | 22:38

    Niko neće dočekati da vidi Srbiju na kolenima.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA