Teroristi smeta istina! Haradinaj smenio Srpkinju zbog njenih reči o NATO agresiji (FOTO)

Pošto je juče na svom Fejsbuk profilu napisala da je "NATO kampanja protiv SR Jugoslavije usledila nakon decenije borbe protiv albanskih terorista" Vesna Mikić razrešena je danas dužnosti

  • 42

Zamenica ministra pravde Vesna Mikić iz Srpske liste smenjena je danas sa ove pozicije zbog objave na Fejsbuku o NATO bombardovanju.

Pošto je juče napisala da je "NATO kampanja protiv SR Jugoslavije usledila nakon decenije borbe protiv albanskih terorista, te da je NATO izvršio namerni genocid", zamenica ministra pravde u Vladi tzv. Kosova, Vesna Mikić, razrešena je danas dužnosti.

- Na današnji dan, pre tačno 20 godina nad jednom suverenom zemljom koja se deceniju unazad borila protiv albanskog terorizma u okviru svojih granica, izvršen je namerno planiran genocid od strane NATO alijanse - objava je Mikić koja je bila povod za ovakvu odluku premijera smaoproglašene države Kosovo, Ramuša Haradinaja.

Po objavljivanju ovog statusa, jedna od poslanica PDK u Skupštini, Ganimete Musliu, zatražila je od Haradinaja da je razreši dužnosti, što se i dogodilo na današnjoj sednici Vlade tzv. Kosova.

- U Vladi i institucijama Republike Kosovo, nema mesta za individualnost, bez obzira na etničku pripadnost, kao ni nipodaštavaje zajedničkih evro-atlantskih vrednosti. Posebno imajući u vidu da je država Kosovo stvorena upravo na ovim vrednostima. Izjava zamenice ministra u Ministarstvu pravde, Vesne Mikić, po kojoj je NATO bombardovanje bilo genocid nad državom i srpskim narodom je neprihvatljiva i predstavlja govor mržnje, koji je sankcionisan Ustavom i zakonom. Stoga, sam danas razrešio dužnosti zamenicu ministra Mikić - napisao je Haradinaj na Fejsbuku.

Mikić je druga funkcionerka Srpske liste u Vladi tzv. Kosova koja je ove godine razrešena dužnosti, pre nje je početkom februara smenjen i ministar poljoprivrede Nenad Rikalo.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • BETI

    25. mart 2019 | 13:48

    Da, istina boli u svakom slucaju!

  • mihailovic

    25. mart 2019 | 14:01

    ””Zamenica ministra pravde Vesna Mikić iz Srpske liste smenjena je danas sa ove pozicije zbog objave na Fejsbuku o NATO bombardovanju. ”””” PITANJE : Po kom osnovu SVE politicke partije Kosovskih Srba ucestvuju u politicki rad u albanskim OVK nelegalnim strukturama koje su stvorene u uslovima Nato EU vojne okupacije juzne Srbije Kosovo i Metohije ?.... Cijem Ustavu su dali zakletvu Kosovske politicke partije ? Da li su politicke partije Kosovskih Srba dali zakletvu albanskom OVK Ustavu ,OVK grbu i OVK zastavi,OVK zakonodavstvu ili sta vec ?..... Zna se da su u albanskim OVK nelegalnim strukturama stvorene uprotiv Ustav Srbije nelegalni albanski OVK grb,zastava,ustav- Kosova i Metohije u uslovima Nato EU vojne okupacije juzne Srbije Kosovo i Metohije sve te stvorene tvorenivne su najgrublje krsenje Ustava Srbije Ustqavnog ni teritorijalnog suvereniteta ?..... Sav politicki rad u nelegalnim albanskim OVK strukturama u uslovima Nato EU vojne okupacije juzne Srbije Kosovo i Metohija je cin veleizdaje,najgrublje krsenje Ustava Srbije i teska je povreda strateskih interesa drzave Srbije Sve politicke partije Kosovskih Srba moraju bojkotovati sve strukture albanskih OVK åaralelnih vlasti koje su teska povreda Ustava Srbije !

  • Marta

    25. mart 2019 | 14:02

    Njemu smeta sve

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA