Kraljica Elizabeta II upoznala diplomatsko osoblje ambasade Srbije: Aleksandra Joksimović u do sada neviđenom izdanju (FOTO)

Ambasadorka Srbije u Velikoj Britaniji podsetila da je kraljevska porodica dobrodošla u Beograd i da svaka njihova poseta, poput one iz 2016, kada je Srbiju posetio princ Čarls, doprinosi boljim međusobnim odnosima.

  • 5

Ambasadorka Srbije u Velikoj Britaniji Aleksandra Joksimović predala je danas akreditive kraljici Elizabeti II, kojoj je prenela i poruku srpskog predsednika Aleksandra Vučića da je kraljevska porodica dobrodošla u Beograd i da svaka njihova poseta, poput one iz 2016, kada je Srbiju posetio princ Čarls, doprinosi boljim međusobnim odnosima.

Joksimović je sa kraljicom razgovarala i o zajedničkoj istoriji dve zemlje i podsetila na nedavno obelezavanje 180 godina srpsko-britanskih odnosa.

Foto: Tanjug/ STR

Ambasadorka je kao značajne trenutke za zajedničku istoriju navela Prvi svetski rat u kojem su, zajedno sa srpskim borcima, učestvovali admiral Ernest Trubridž (Troubridge) i Lejdi Padžet.

Foto: Tanjug/ STR

- Iskreno se nadamo da će i sledeća generacija kraljevske porodice biti spremna da poseti Srbiju - kazala je Joksimović, koja je kraljici poklonila Zbornik radova na temu 180 godina srpsko-britanskih odnosa.

Foto: Tanjug/ STR

Kraljici Elizabeti predstavljeno je i diplomatsko osoblje ambasade Srbije u Londonu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dusanka

    26. mart 2019 | 21:16

    Ko ih obuće i nakaradi ,da mi je znati !?Ovo je smešno i izgledaju jadno ,kao neko ko se izgubio u vremenu i prostoru .Kakve sve licnosti ,predstavljaju našu zemlju .Ali kakva zemlja,kakva vlast takvi i ambasadori

  • Rs

    26. mart 2019 | 19:39

    Vampirka matora zla

  • gago

    26. mart 2019 | 20:25

    Što da ne ..... 👍👍👍😃😃😃

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA