Oglasio se Čedomir Jovanović povodom novog poslovnog angažmana: Moja obaveza je da pomognem Komšiću i regionu

- Ne bih želeo da se iz kosovske krize i problema dodatno porodubi kriza u BiH, na koju se još niko nije usudio da odgovori - dodao je lider LDP-a

  • 31

Predsednik Liberalno-demokratske partije Čedomir Jovanović izjavio je danas da je prihvatio da postane savetnik hrvatskog člana Predsedništva Bosne i Hercegovine Željka Komšića jer smatra svojom obavezom da mu pomogne.

- Moj zadatak i obaveza je da pomognem i Komšiću i svakome ko je spreman da razume da stabilnost regiona direktno zavisi od naše spremnosti da na drugačiji način uređujemo svoje odnose i da nas neće nigde odvesti potencijalno oživljavanje politike devedesetih, čemu su neki u regionu skloni - naveo je Jovanović u saopštenju.

On je ocenio da su Srbija i BiH povezane i naša društva zavise jedna od drugih, pa se ne može računati na normalan život u Srbiji ukoliko je BiH nepromenjena.

- Ne bih želeo da se iz kosovske krize i problema dodatno porodubi kriza u BiH, na koju se još niko nije usudio da odgovori - dodao je Jovanović.

Prema njegovim rečima, to što je on posebno u BiH angažovan jeste "zato što bolje od drugih razume da pitanje BiH nije problem koji može tako jednostavno da se reši, nego je za njegovo rešenje potreban i razuman Beograd, kao što moraju biti razumni i Sarajevo i Zagreb".

LDP je u četvrtak saopštila da je, odlukom o imenovanju u Komšićevom kabientu, Jovanović i zvanično postao njegov savetnik, i da će on taj posao, po svojoj izričitoj želji, obavljati "pro-bono".

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • SOVJET

    28. mart 2019 | 15:37

    Ma..!! Čedo ti si politička gromada, ti si toliko velik i grandiozan, da je suvišno trošiti reči na to..!! Jedino bi u brojkama moglo; da se iskaže. 2 glasa na biračkom mestu, tvoga stanovanja..!! Auuuu brateeee...!!!!

  • Perica

    28. mart 2019 | 15:35

    Po onoj narodnoj, s' kim si, takav si.Ti, Čedo, stvarno nisi za bolje.

  • Nole

    28. mart 2019 | 15:34

    I nemoj da zaboraviš da pustiš vodu!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA