≫ 

Pacoli zakukao jer tzv. Kosovo u Beogradu nije tretirano kao država

- Beograd krši sporazume koji su ranije prihvaćeni, i to radi na organizovan način ne poštujući nijedno pravilo - objasnio je zamenik premijera u privremenim prištinskim institucijama

  • 21

Zamenik premijera u privremenim prištinskim institucijama, Bedžet Pacoli, izrazio je danas nezadovoljstvo zbog načina na koji je u Beogradu tretirana delegacija Prištine, koja učestvuje na Digitalnom samitu Zapadnog Balkana i optužio Srbiju za, kako je rekao, "destruktivnost i agresivnost", prenela je Koha.

Pacoli kaže da predstavnici Prištine s pravom učestvuju na tom samitu i smatra da Beograd, koji ne priznaje jednostrano proglašenu kosovsku nezavisnost, treba da ih tretira kao delegaciju svake druge države.

Tvrdi da nepriznavanjem prištinske delegacije, kao delegacije svake druge države, Beograd krši sporazume koji su ranije prihvaćeni, kao i da se to, kako kaže, radi na organizovan način ne poštujući nijedno pravilo.

Pacoli je na konferenciji za novinare rekao da su navodno organizatori tokom jednog panela na Digitalnom samitu, koji je vodila generalni sekretar RCC-a, Majljinda Bregu, isključili mikrofon predstavniku Prištine i preusmerili ga na nekog iz publike, koji je, prema njegovim rečima, uputio šovinističku poruku protiv Kosova.

Za Pacolija odgovorni su domaćini, a u ovom slučaju je, kaže, to Beograd.

Tvrdi da su se slične situacije događale i na drugim panelima.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nebojsa

    5. april 2019 | 15:44

    ovaj covek je lud, o cemu on to, pa Kosovo i Metohija su po ustavu u sastavnom delu Srbije, lupeta

  • marija

    5. april 2019 | 15:48

    Kosovo i nije drzava i ne moze se tako tretirati i to je jedino ispravno.

  • Kosovka

    5. april 2019 | 16:19

    Kada cete shvatiti da Kosovo nije drzava Pacoli.Kosovo je deo Srbije a Srbija je drzava.A ti si pobrkao loncice.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA