Kocijančič zatražila ukidanje taksi, Albanci pobesneli pa izneli sramne tvrdnje: "Evropska komisija funkcioniše kao portparol Marka Ðurića"

Uslovljavanje dijaloga od njene strane podrazumeva trajno blokiranje dijaloga - smatra nacionalni koordinator za državnu reformu u vladi tzv. Kosova

  • 15

Nacionalni koordinator za državnu reformu u vladi tzv. Kosova, Besnik Tahiri, oštro je danas reagovao posle zahteva EU, odnosno portparolke Evropske komisije Maje Kocijančič, da Priština ukine takse na robu iz Srbije i Bosne i Hercegovine.

Kocijančić je, tvrdi Tahiri, tokom svog mandata više funkcionisala kao portparol Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marka Ðurića nego zemalja članica EU, prenela je Gazetaekspres.

- Njeni stavovi koji su danas predstavljeni u medijima samo su nastavak prethodnih stavova. Uslovljavanje dijaloga od njene strane podrazumeva trajno blokiranje dijaloga - smatra on.

Tahiri tvrdi da je Priština za bezuslovni dijalog i kaže "...ako želite, imamo puno posla".

Kocijančič je još jednom ponovila zahtev EU da prištinske vlasti odmah suspenduju taksu na robu iz Srbije-Printksin: Tanjug

Kocijančič je još jednom ponovila zahtev EU da prištinske vlasti odmah suspenduju taksu na robu iz Srbije, skrećući pažnju na činjenicu da ova tarifa koči Kosovo na njenom putu ka integraciji u EU.

- Dijalog posredstvom EU o normalizaciji odnosa između Beograda i Prištine ima za cilj promovisanje saradnje i pomirenja između dve strane, pomoći im da označe napredak na evropskom putu i poboljšaju živote naroda. Evropska unija očekuje da se Srbija i Kosovo odmah uključe u dijalog, imajući u vidu direktnu vezu između pune normalizacije odnosa i konkretnih perspektiva za njihove evropske težnje - rekla je Kocijančič.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dada

    6. april 2019 | 15:55

    Potpuno je logično da će EU podržati politiku Srbije i Marka Đurića.

  • ни богу нису мили

    6. april 2019 | 17:15

    има ли игде оваке погани у свету,бојим се да су уникат

  • Cika Velja

    6. april 2019 | 18:32

    Nije bilo lepo kad su mi pre vojske govorili da siptarima fali daska i da se sa nikim ne druze,ali jbga,dobro su mi rekli od koga da se cuvam!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA