"Ja sam američki vojnik na terenu koji izvršava naredbe": Haradinaj priznao da on samo primenjuje naređenja

Haradinaj je u petak otputovao u SAD, najavljujući da će imati sastanke sa američkim zvaničnicima, preneli su mediji

  • 91

Premijer tzv. Kosova Ramuš Haradinaj, koji boravi u SAD, ponovio je da su odnosi između Kosova i SAD dobri, a da je taksa od 100 odsto na srpsku i robu iz BiH uvedena "protiv interesa Srbije i Rusije na Balkanu".

Haradinaj je u jednom intervjuu za sebe rekao da je "američki vojnik na terenu koji izvršava naredbe", prenosi Gazeta blic.

- Naši stavovi su slični onome za šta se Amerika zalaže, a oni koji su na terenu su svesni toga. Ja sam vojnik Amerike na terenu - rekao je Haradinaj te dodao da se to odnosi pre svega na Rusiju i Srbiju.

Naveo je i da samo "primenjuje naređenje u odnosu na situaciju na terenu" i da veruje da se "jačanjem Kosova jačaju i američki interesi i uklanjaju ruski i drugi interesi".

Haradinaj je u petak otputovao u SAD, najavljujući da će imati sastanke sa američkim zvaničnicima, navode mediji-Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Haradinaj je u petak otputovao u SAD, najavljujući da će imati sastanke sa američkim zvaničnicima, navodi Gazeta blic.

Prištinski Lajmi je međutim ranije preneo, pozivajući se na izvore iz Haradinajevog kabineta, da se on neće sastati sa američkim zvaničnicima, već s predstavnicima albanske katoličke zajednice.

Inače, Haradinaj je zbog uvođenja taksi od sto odsto na proizvode iz Srbije i BiH, od kraja prošle godine bio pod sankcijama SAD, tako što mu je onemogućeno da dobije vizu.

Zato nije mogao da prisustvuje tradicionalnom Molitvenom doručku u Vašingtonu, početkom godine, iako je bio pozvan.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA