Stratedžik marketing: Za SNS 53,9 odsto, SzS pao na 9,8 odsto

Koalicija okupljena oko Socijalističke partije Srbije beleži 12,2 odsto i nalazi se na drugom mestu iza SNS

  • 75

Kada bi naredne nedelje bili održani vanredni parlamentarni izbori Srpska napredna stranka ubedljivo bi pobedila sa 53, 9 odsto glasova, pokazuje najnovije istraživanje "Stratedžik marketinga".

Prema tom istraživanju, sprovedenom 4. i 5. aprila, Savez za Srbiju zabeležio je pad, tako da mu podršku trenutno pruža 9,8 odsto građana, što je njihov najslabiji rezultat u poslednjih šest meseci, prenosi "Informer".

Koalicija okupljena oko Socijalističke partije Srbije beleži 12,2 odsto i nalazi se na drugom mestu iza SNS.

Iznad cenzusa je još samo PSG sa podrškom od 6,2 odsto anketiranih građana Srbije, što je pad u odnosu na prošli mesec kada je imao podršku od skoro devet odsto.

Radikali beleže četiri odsto podrške, dok su svi ostali daleko ispod cenzusa od pet odsto, pokazuje istraživanje koje je rađeno na uzorku od 1 100 građana metodom telefonske ankete.

Predsednik IO SNS Darko Glišić kaže da najnovije istraživanje javnog mnjenja i rast rejtinga SNS pokazuje da građani Srbije ne žele nasilje i prostakluk, već rezultate.

- Rast rejtinga SNS je u direktnoj vezi sa rezultatima koje pravi predsednik stranke i Srbije Aleksandar Vučić - ocenio je Glišić.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ivan

    8. april 2019 | 11:08

    Nasilje nikako, ali i ova vlast strasno! Jel vidite realnos za koje plate narod radi i kako zivi, zakon o radu katastrofalan! Sto nepokaze ta agencija statistiku koliko dnevno pobegne ne mesecno ljudi iz Srbije za boljim zivotom! Stvorila se drzava mocnih i robova, srednja klasa je nestala! Male plate a svake godine sve veci nameti, lakse receno kad god povecaju plate odmah iza toga dolaze nameti koji pojedu to povecanje i stalno tupkas u mestu!

  • Ema

    8. april 2019 | 10:19

    Izbori ce pokazati ko vredi, kome se veruje i ko ima vecu podrsku.

  • Milica

    8. april 2019 | 10:55

    Narod ne zeli nasilje u svojoj zemlji i uvek ce birati SNS koja je najbolja stranka.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA