≫ 

Predsednik Srbije se sastao sa unukom Mahatme Gandija: Vučić izrazio nadu da će još indijskih kompanija doći u našu zemlju (FOTO)

Srbija i Indija su prošle godine obeležile 70 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa, a politički dijalog dveju zemalja je na visokom nivou

  • 44

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas Taru Gandi Batačardži, unuku Mahatme Gandija, i izrazio veliko poštovanje za njegovu istorijsku ulogu u borbi za nezavisnost Indije.

- Naše dve zemlje odlikuje višedecenijsko prijateljstvo i saradnja utemeljeni na vrednostima Pokreta nesvrstanih zemalja, bez otvorenih pitanja, uz puno međusobno uvažavanje i visok stepen podrške u najvažnijim pitanjima u međunarodnim forumima - istakao je predsednik Vučić.

Foto: Tanjug/ Sava Radovanović

Srbija i Indija su prošle godine obeležile 70 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa, a politički dijalog dveju zemalja je na visokom nivou.

Ekonomska saradnja, takođe, napreduje, a neki od indijskih giganata su već na srpskom tržištu.

Predsednik Vučić je izrazio nadu da će i druge indijske kompanije slediti primer ovih velikih korporacija.

Foto: Tanjug/ Sava Radovanović

- Danas sa osećanjem iskrenog poštovanja proslavljamo 150 godina od rođenja čoveka koji nas je podsetio na to da je nenasilje jedini put kojim svi moramo da koračamo u pobedi bez poniženja - zaključili su sagovornici.

Knjiga Tare Gandi „Sećanje na jedno izuzetno doba“ objavljena je i na srpskom jeziku. Ona je istakla da joj je velika privilegija da boravi u Srbiji, naglasivši da se oseća kao kod kuće.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • maja

    8. april 2019 | 13:12

    Očekujem da ovaj susret učvrsti već dobre odnose sa Indijom.

  • Lili

    8. april 2019 | 13:13

    Indija je velike investitore dovela u Srbiju,sto smo joj veoma zahvalni na tome

  • star

    8. april 2019 | 13:16

    Neraskidivo je prijateljstvo sa Indijom, još iz vremena predsednika Gandija, dok ekonomska saradnja izuzetno napreduje, a neki od indijskih giganata su već na srpskom tržištu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA