Opozicija sa KIM bojkotuje izbore na severu: Najavili formiranje Saveza za Kosovo i Metohiju po ugledu na Savez za Srbiju

Predsednik organizacije Narodna pravda Nenad Radovanović rekao je novinarima da oni koji su danas prisutni neće učestvovati na vanrednim izborima za predsednike opština na severu KiM

  • 55

Predstavnici srpske opozicije sa Kosova i Metohije koji će, kako je najavljeno, formirati Savez za Kosovo i Metohiju, po ugledu na Savez za Srbiju, rekli su danas da neće učestvovati na vanrednim izborima za gradonačelnike četiri opština na severu KiM, zakazane za 19. maj.

Oni su to poručili sa konferencije za novinare u sedištu Saveza za Srbiju, a kojoj su prisustvovali predstavnici organizacija Narodna pravda, GI SDP, Evropski pokret Srba sa KiM, lokalni odbori Dveri i Narodne stranke, pokret Srba "Otadžbina".

Predsednik organizacije Narodna pravda Nenad Radovanović rekao je novinarima da oni koji su danas prisutni neće učestvovati na vanrednim izborima za predsednike opština na severu KiM.

Lider Dveri Boško Obradović je pojasnio da je stav SzS univerzalan za sve izbore u Srbiji-Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Lider Dveri Boško Obradović je pojasnio da je stav SzS univerzalan za sve izbore u Srbiji.

- U ovom trenutku ne postoje uslovi za održavanje bilo kakvih izbora u Srbiji - kaže, a s obzirom na to da je KIM za njih sastavni deo Srbije, isto pravilo važi i za izbore na toj teritoriji.

Obradović je kazao da je današnji sastanak održan na inicijativu predstavnika Srba sa KiM.

Video: Vučić: Žele da ukinu Srbima pravo na mišljenje

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA