≫ 

Haradinaj zove Tačija na sastanak ili preti da će progovoriti o važnoj stvari

Moje je ustavno pravo da pojasnim svoje stavove - kazao je Haradinaj

  • 27

Premijer tzv. Kosova Ramuš Haradinaj najavio je da će prisustvovati sastanku koji je za 29. april zakazan u Berlinu i pozvao Hašima Tačija da se usaglase oko tog sastanka sa predstavnicima Beograda, jer će, u suprotnom, "pojasniti svoje stavove protiv podele Kosova".

- Moje je ustavno pravo da pojasnim svoje stavove - kazao je Haradinaj za KTV i ponovio da je protiv razgraničenja ili podele Kosova, jer smatra da se radi o pogrešnoj ideji.

Haradinaj je rekao da ideja o podeli nema podršku na Kosovu i da je to "jasno i njenom inicijatoru", predsedniku tzv Kosova Hašimu Tačiju.

On je dodao da nema izgleda za potencijalni sporazum sa Beogradom na tom skupu.

Zato će, kazao je on novinarima nakon sednice vlade, ovaj skup, kako je rekao, iskoristiti da bi pomerio proces liberalizacije viza za građane Kosova.

- Čast je predstavljati Kosovo i biti u ime Kosova na ovom sastanku. To je ozbiljan sastanak i dobro je što će ga voditi kancelarka Merkel i predsednik Makron. Sastanak 29. aprila je još jedna mogućnost da se krene napred sa liberalizacijom viznog režima za Kosovo - rekao je on, prenela je Gazeta Expres.

Na skup koji će u Berlinu pozvani su predsedici i premijeri Srbije i Albanije, Aleksandar Vučić i Ana Brnabić, kao i Iljir Metara i Edi Rama.

Govoreći o poseti Sjedinjenim Američkim Državama, iz koje se juče vratio, Haradinaj je rekao da je, iako nije bila zvanična niti protokolarna poseta, on imao susrete i sa zvaničnicima iz Vašingtona.

- Otišao sam da posetim moje Albance. Nije to bila bilateralna poseta. Došli su da me posete neki prijatelji iz Vašingtona. Bila je to radna poseta i mi smo radili - kazao je Haradinaj.

(Telegraf.rs/Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Krajisnik

    11. april 2019 | 10:39

    A sta bi sa onim sankcijama od amerikanaca da nemoze da dobije vizum za USA. IZGLEDA SU SAMO BILE PRICE ZA LAKU NOC

  • Aleksa

    11. april 2019 | 10:29

    Ova dva zlocinca ne mogu da razovaraju ni jedan sa drugim, sta tek da razgovaraju sa Srbijom...

  • bili

    11. april 2019 | 10:55

    Haradinaj je obican kriminalac,njega niko ne smatra za ozbiljnim politicarem.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA