Srbi sa KiM stigli do manastira Žiča: Građani ih pozdravljaju, 19. aprila svi zajedno stižu u Beograd

Građani Žiče, Kraljeva i okoline, koji su došli da podrže Srbe sa KiM, su takođe poručili da će i oni biti na skupu u Beogradu kako bi podržali predsednika Vučića i politiku koju vodi

  • 55

Grupa Srba sa Kosova i Metohije koja se uputila pešice ka Beogradu, kako bi prisustvovala skupu koji će biti održan 19. aprila u okviru kampanje "Budućnost Srbije", stigla je danas u manastir Žiča gde su ih dočekali građani Kraljeva.

Jedan od učesnika poduhvata, Nenad Georgijev je naveo da su oduševljeni dočekom građana tog kraja i precizirao da su do sada prešli oko 100 kilometara, da vremenski uslovi jesu teški, ali i da ih to neće omesti i zaustaviti na putu i u nameri da stignu u Beograd na veliki skup 19. aprila.

- Pozivam sve ljude iz centralne Srbije da nam se pridruže, da pokažemo da mi postojimo na KiM, jer je to naša duhovna svetinja. Zamolio bih da nam se pridruže i krenemo zajedno putem Beograda - putem bududćnosti Srbije -rekao je Georgijev i dodao da je njih 27 sa KiM krenulo juče iz Leposavića ka glavnom gradu Srbije.

Meštanin Leposavića, Bojan Stefanović, takođe, jedan od onih koji su krenuli pešice za Beograd, podvukao je da nose poruku mira, i podrške predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, podršku legalitetu i legitimitetu funkcije predsednika.

Printskrin: Tanjug

- Svako ima pravo da kritikuje, međutim, postoje i neki koji pokušavaju nasiljem da dođu do funkcije koja im ne pripada. Pozivamo sve građane da poštuju najvažniju funkciiju u našoj državi - dodao je Stefanović i naveo da je sama ideja o putu ka Beogradu na ovaj način i učešće na skupu potekla od njih samih, od stranke kojoj pripadaju.

Načelnik Raškog okruga Nebojša Simović, koji je zajedno sa gradonačelnikom Kraljeva Predragom Terzićem dočekao grupu Srba sa KiM, izrazio je zadovoljstvo što je veliki broj građana dočekao braću iz južne pokrajine, kako bi podržali ljude koji su krenuli iz srca Srbije za Beograd na veliki narodni miting.

Simović je rekao da je reč o borbi za lepšu, bolju, bogatiju Srbiju i poručio da će se Kraljevčani listom pridružiti i podržati sunarodnike na KiM i takođe biti na skupu u Beogradu i dati podršku presedniku Republike.

- Drago mi je da smo ovde, na ovom svetom mestu, da pošaljemo poruku građanima Srbije da ćemo se uvek boriti za pravednu, legitimnu i jaku Srbiju - nagalsio je Simović.

Terzić je ukazao da je Kraljevo grad koji je simbol propasti i svega što se dešavalo u tranziciji od 2000. godine i u tom smilsu apostrofirao uništenje i pljačku Magnohroma, Fabrike vagona, Kablar...

- Ovi maldi ljudi koji su se okupili žele da svojom snagom i prkosom pokažu da ne žele da se takvo vreme vrati već da Srbija bude ozbiljna, pristojna i normalna zemlja i u tome će naravno i uspeti - poručio je Terzić.

Građani Žiče, Kraljeva i okoline, koji su došli da podrže Srbe sa KiM, su takođe poručili da će i oni biti na skupu u Beogradu kako bi podržali predsednika Vučića i politiku koju vodi.

Tako je Živka Vujović iz Žiče rekla da su došli da podrže ljude koji su peške krenuli ka glavnom gradu Srbije sa, navela je, verom u boga i u našeg predsednika.

- Znamo da se i oni bore za naprednu i modernu Srbiju - Srbiju bez nasilja - rekla je Vujović i pozvala sve građane dobre volje Raškog okruga da dođu 19. aprila u Beograd i pruže podršku predsedniku Republike za Srbiju u kojoj će naša deca i unuci živeti boljim životom.

Njen sugrađanin je dodao da su svi svesni dešavanja poslednjih meseci ističući da je pravo opozicije da bude oponent valsti, ali da je ovo što rade klasična destrukcija vlade i države.

- Siguran sam da će se 19. aprila okupiti mladi, pristojni i obrazovani ljudi, bez obrzira na to da li su članovi SNS ili ne i dati podršku predsednuku Srbije - naveo je , dok je mlada meštanka Žiče takođe rekla da očekuje veliki broj mladih na velikom skupu podrške za bolju, modernu i pristojnu Srbiju.

Grupa Srba sa KiM nosi zastave Srbije, na čelu njihove kolone je transparent sa porukom "Srbi sa KiM za Srbiju i Vučića", a na put ka Beogradu uputili su se iz opštine Leposavić, sa adminstrativnog prelaza Jarinje, a do glavnoga grada pešačiće preko Raške, Ušća, Kraljeva, Mrčajevaca, Preljine, Ljiga i Stepojevca.

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dakki

    13. april 2019 | 16:31

    Bravo za nasu bracu sa KiM.

  • mihailovic

    13. april 2019 | 15:56

    KOSOVSKI SRBI : Vi treba da idete i zahtevate od Vucica vojni savez sa Putinovom Rusijom,Ruske vojne baze po celoj Srbiji i Rusko-Srpskim tenkovima da se okanca 20 godina Nato EU vojna okupacija juzne Srbije Kosovo i Metohije a ne da se od cele juizne Srbije Kosovo i Metohije """BRANI 4 OPSTINE NA KOSOVU I METOHIJI ""! CELO KOSOVO I METOHIJA JE SRBIJA I PO POSTOJECEM USTAVU SRBIJE I PO UN R-1244 .

  • Ana

    13. april 2019 | 16:28

    Borimo se svi kao jedan za stabilnu,jaku Srbiju za mir na Kosovu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA