Šta se dešava posle odluke o raspisivanju izbora za gradonačelnike 4 opštine na severu Kosova? CIK izneo detalje o prijavljenim kandidatima

Čekamo da do okončanja roka za prijavu, 18. aprila dobijemo prijave od političkih subjekata - poručio je portparol CIK-a Valjmir Eljezi

  • 40

Pet dana od početka roka za prijavljivanje za učešće na izborima za gradonačelnike četiri opštine na severu Kosova nijedna politička stranka, pojedinac ili građanska inicijativa nije podnela prijavu za učešće na izborima, kažu u Centralnoj izbornoj komisiji (CIK).

Portparol CIK-a Valjmir Eljezi je za prištinsku agenciju Kosovapres rekao da od 9. aprila kada je počeo rok za prijavljivanja učešća na izborima nema još nijedne prijave za učešće na izborima.

- Mogu da potvrdim da do ovog trenutka nije bilo nijednog političkog subjekta koji je podneo zahtev za potvrđivanje za učešće na izborima. Čekamo da do okončanja roka za prijavu, 18. aprila dobijemo prijave od političkih subjekata - rekao je on.

Predviđeno je da se potvrđivanje i objavljivanje političkih subjekata i kandidata obavi 22. aprila, određivanje redosleda na glasačkom listiću 28. aprila, dok je rok za određivanje ograničenja troškova za kampanju 12. april.

Portparol CIK-a Valjmir Eljezi je za prištinsku agenciju Kosovapres rekao da od 9. aprila kada je počeo rok za prijavljivanja učešća na izborima nema još nijedne prijave za učešće na izborima-Foto: Tanjug/Filip Krainčanić

Podnošenje zahteva za akreditovanje organizacija za posmatranje izbornog procesa će početi 9. aprila i završiće se 12. maja, dok će se imenovanje opštinskih izbornih komisija (OIK) obaviti 15. aprila.

Prijavljivanje za registraciju birača van Kosova će početi 25. aprila i završiće se 30. aprila, dok je prijavljivanje za registraciju birača sa posebnim potrebama od 9. do 13. maja.

CIK je odlučila da se izborna kampanja organizuje od 13. do 17 maja.

Podsetimo, predstavnici Srba sa KiM su, posle prošlonedeljnog sastanka sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, odlučili da izađu na izbore koji će se održazi 19. maja.

(Telegraf.rs/Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ksenija

    14. april 2019 | 11:46

    Republika Srbija cvrsto stoji uz predsednika i podrzava ga maksimalno u svonim odlukama

  • Milena Savic

    14. april 2019 | 11:49

    Srpska lista ce ucestvovati na izborima jel ne zeli da srpskom narodu kapu kroje Albanci.

  • mihailovic

    14. april 2019 | 12:03

    Po kom Ustavu ?, Ustavu Srbije ili Ustavu albanske teroristicke OVK ? se odrzavaju politicki izbori na Nato-EU vojno okupiranoj juznoj Srbiji Kosovo i Metohiji?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA