≫ 

Odbornici prekidaju dežurstva, Vesić poručio: Odbranjene institucije (FOTO)

Vesić je zahvalio svim odbornicima SNS i drugih partija, njihovih koalicionih partnera, koji su uspeli da odbrane institucije i narodnu volju

  • 17

Odbornici gradskih skupština u Beogradu odlučili su da prekinu dežurstva u tim institucijama, a zamenik gradonačelnika Goran Vesić poručio je da su uspešno odbranili institucije i volju naroda od "najavljenih upada učesnika protesta SzS i nasilnog preuizimanja vlasti".

Vesić je zahvalio svim odbornicima SNS i drugih partija, njihovih koalicionih partnera, koji su uspeli da odbrane institucije i narodnu volju.

Podsetio je da su u petak u 15.00 časova doneli odluku da ostanu u institucijama i dodao da su odbornici bili u svim gradskim opštinama, osim u Starom gradu gde su odbornike vladajućih stranaka izbacili pripadnici, kaže, kriminalističkog klana.

- Uspeli smo da odbranimo narodnu volju, jer plan fašiste Boška Obradovića koji je organizovao jučerašnji miting je bio da tokom petka upadnu u Skupštinu Srbije i Skupštinu grada Beograda, proglase štrajk glađu, pozovu građane i na taj način izvrše državni udar, odnosno da nasilno preuzmu institucije - kazao je Vesić.

Vesić je zahvalio svim odbornicima SNS i drugih partija, njihovih koalicionih partnera, koji su uspeli da odbrane institucije i narodnu volju-Foto: Beoinfo

Kazao je da su odbornicvi svojim prisustvom i telima odbranili institucije, sačuvali narodne institucije i demokratiju u Beogradu.

- Mi smo ovo radili da bismo odbranili volju građana, u Srbiji se vlast dobija i gubi samo na izborima, a ne na ulici, to vreme je prošlo, izbori su jedini način na koji se dolazi do institucija i mi smo ovde došli zahvaljujući građanima koji su za nas glasali na izbornim listićima - naveo je zamenik gradonačelnika saopštavajući odluku o prestanku dežurstva u institucijama i dodao da ukoliko bude potrebno u svakom trenutku su spremni da se vrate i štite institucije.

Pozvao je građane da uzmu učešće u skupu 19. aprila - skup u okviru kampanje "Budućnost Srbije", na kojem će se pokazati kakvu poruku ima njihova lista, kao i koliko ljudi njih podržava u Srbiji i ko je većina u Srbiji.

Mi smo ovo radili da bismo odbranili volju građana, u Srbiji se vlast dobija i gubi samo na izborima, a ne na ulici-Foto: Beoinfo

Ističući da će za razliku od poruka mržnje i pretnji, na skupu 19. aprila biti upućene poruke šta znači budućnost Srbije.

Izrazio je nezadovoljstvo izjavama glumca i predsednika PSG-a Sergeje Trifunovića, koje je ocenio kao pretnje iznete Mađarima u Srbiji i istakao da je to nedopustivo, te da kao Skupština grada Beograda to najoštrije osuđuju.

- Mi ćemo na prvoj sledećoj sednici Skupštine grada tražiti da se odbornici tog fašiste izjasne o tome da li su Mađari u Beogradu bezbedni i da li stoje iza njegovih poruka. To je samo nastavak politike nasilja i fašizma, koje oni promovišu već nekoliko meseci - kazao je Vesić na konferenciji za novinare.

Prvo su pretili novinarima, pa upadali u RTS sa motornim testerama, donosili vešala na mitinge, pretili ženama, Maji Gojković, Ani Brnabić... i na kraju su završili sa pretnjama nacionalnim manjinama, kazao je Vesić i dodao da kada neko ima politiku koju je Obradović nametnuo svima, dođe se do toga da više ni Mađari u Srbiji nisu sigurni.

- Mi kažemo da su u Beogradu i Srbiji bezbedni i da neće ni Trifunović, ni Obradović odlučivati koje će nacionalne manjine živeti u Srbiji - istakao je Vesić.

Njihov plan je bio da tokom petka upadnu u institucije, proglase štrajk glađu, pozovu građane i na taj način izvrše državni udar, rekao je Vesić-Foto: Telegraf

Zamenik gradonačelnika zahvalio je Beograđanima koji nisu učestvovali u jučerašnjem mitingu koji je predstavljao govor mržnje i poručio onim građanima koji su učestvovali da će se truditi da sa njima uspostave dijalog kako bi znali koja su njihova nezadovoljstva.

- Nikakvih razgovora neće biti sa onima koji šire mržnju i pozivaju na ubistva, a to su i Boško Obradović i Sergej Trifunović i svi oni koji misle da mogu da rade šta hoće i da unose nemir u zemlju - kazao je Vesić i zahvalio se na tome što juče ništa u gradu nije uništeno.

Poručio je Marku Bastaću, predsedniku opštine Stari grad da nijedan kriminalni klan iz Srbije ili Crne Gore neće da vodi opštinu u Beogradu ili Srbiji.

- Prema njemu će biti postupano prema zakonu, ne samo za ovo što je radio sada, već za sve kriminalne radnje koje je sproveo u svojoj opštini - kazao je Vesić.

Predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević kazao je da se juče tokom protesta opozicije okupljene oko SzS videlo da građane Srbije ne treba potcenjivati-Foto: Beoinfo

Predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević kazao je da se juče tokom protesta opozicije okupljene oko SzS videlo da građane Srbije ne treba potcenjivati.

- Građani su još jednom pokazali da ne žele da se vraćaju u prošlost i da ne žele da se vraćaju na put na kojem je Srbija bila za vreme Borisa Tadića, Zorana Živkovića i drugih koji danas predstavljaju tu ujedinjenu opoziciju - rekao je Nikodijević.

Dodao je da to predstavlja njima obavezu više da nastave da rade na planovima i projektima koji su započeti u Beogradu i istakao da su spremni na svaku vrstu političke borbe i političkog takmičenja sa političkim neistomišljenicima u okviru institucija.

- Ono što želimo jeste politička rasprava u Skupštini grada Beograda, u lokalnim skupštinama i na teme koje se tiču Grada Beograda - rekao je Nikodijević.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA