≫ 

Milutin Mrkonjić o Miri Marković: Red je da država pomogne oko sahrane

Počasni predsednik SPS-a kaže da je red, kada umre državnik ili njegova žena posle 16 godina u izgnanstvu, da država pomogne

  • 32

Počasni predsednik SPS-a i poslanik Milutin Mrkonjić smatra da država treba da pomogne oko sahrane Mirjane Marković, supruge nekadašnjeg predsednika Slobodana Miloševića i predsednice Jugoslovenske levice koja je juče umrla u Rusiji.

Milutin Mrkonjić za TV Prva smatra da porodica Milošević sada zaslužuje pomoć države.

- Ona jeste bila politički aktivista, jeste bila levičarka, žena britkog uma i oštrog jezika, jeste bila žena Miloševića i kao takva mogla je da ima uticaj i na donošenje odluka. Ali, odmah da razbijemo tu famu, ja sam na žalost u Hagu postao pravi prijatelj porodice Milošević.  Vreme je da se demantuju ti naslovi. Neću ja da govorim o tome, žena je umrla - rekao je Mrkonjić koji podseća da je Milošević jasno rekao da ni jednu državnu odluku nije donela njegova supruga, već državni organi.

Mirjana Marković, supruga nekadašnjeg predsednika Slobodana Miloševića i predsednica Jugoslovenske levice juče je umrla u Rusiji-Foto: Tanjug/V. Dimitrijević

Na pitanje da li misli da i danas, nakon svega, treba da brani porodicu Milošević, Mrkonjić kaže:

- Odbrana porodice Milošević nije odbrana od strane mene, već je red da kada umre državnik ili njegova žena posle 16 godina u izgnanstvu, da država pomogne. 16 godina je živela van države, 12 godina njegova deca ne mogu na grob ocu - kaže on.

Slobodan Milošević i Mirjana Marković-Foto: Profimedia/Polaros

Mrkonjić takođe očekuje da, ukoliko deca Mirjane Marković i Slobodana Miloševića odluče da se njihova majka sahrani u Srbiji pored Miloševića, država bude ta koja će to omogućiti, odnosno da će omogućiti deci da sahrane majku i obiđu očev grob.

Red je, kaže, kada umre državnik ili njegova supruga, da država pomogne.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Н. С.

    15. april 2019 | 10:08

    Ако је ред г- дине, узмите личне паре па у помоћ. Био је ред и да они воде државу као да у њој живе људи, а не као стока. Они су ред давно заборавили. Тај ред треба и заслужити. Зато се немојте коробецати са туђим парама, и причати о реду.

  • Sinovac

    15. april 2019 | 10:15

    Red je da drzava nedopusti da se sahrani u nasoj zemlji sta su nam sve uradili ti Milosevici

  • KaraDjordje

    15. april 2019 | 10:33

    Taj drzavnik i njegova zena su mogli da sprece bombardovanje Srbije nekim drugim odlukama umesto onih koje su doneli, treba pitati porodice poginulih sta misle o ovim recima Milutina Mrkonjica. Pored toga neka se Mirina i Slobina deca izjasne koliko su para izneli iz drzave pa posle toga da vidimo koliko treba drzava da pomogne.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA