≫ 

Božović podneo prijavu protiv Nebojše Stefanovića, iz MUP-a stigao odgovor: 13. aprila smo u Skupštini radili samo naš posao

Božović je optužio Stefanovića da je prekršio član 71. Zakona o Narodnoj skupštini, iz MUP-a su poručili da je njihov zadatak očuvanje reda i mira

  • 82

Poslanik DS Balša Božović izjavio je da je danas podneo krivičnu prijavu protiv ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića zbog, kako je rekao, neovlašćenog upada pripadnika Žandarmerije u zgradu Skupštine Srbije u subotu, 13. apila, kada je održan protest "Jedan od pet miliona".

Božović je optužio Stefanovića da je prekršio član 71. Zakona o Narodnoj skupštini prema kome, dodao je, pripadnici policije ne mogu da uđu u parlament bez saglasnosti generalnog sekretara Narodne skupštine, kao i da je počinio krivično delo prekoračenja službenog ovlašćenja i nesavesnog rada službi.

- Stefanović nije govorio istinu da je MUP imao poziv generalnog sekretara da uđu u skupštinu. Žao mi je što skupštinska služba danas nije izašla u susret da prezentuje dokazni materijal o tome - rekao je Božović na konferenciji za novinare u Domu Narodne skupštine.

Božović je pozvao tužilaštvo da reaguje na prijavu i preispita dokazni materijal i naveo da su to video zapisi koji, tvrdi, pokazuju da niko iz Skupštine nije znao šta se dešava.

Balša Božović izjavio je podneo krivičnu prijavu protiv Nebojše Stefanovića zbog neovlašćenog upada pripadnika Žandarmerije u zgradu Skupštine Srbije u subotu, 13. apila-Foto: Tanjug/RADE PRELIC

Božović tvrdi i da generalni sekretar nije imao informacije o broju pripadnika Žandarmerije u parlamentu, kao i da se nije znalo ko je poslao policiju i na osnovu koje procene rizika.

- MUP kao deo izvršne vlasti je 13. aprila pod oružanom opsadom držao zakonodavno telo što je veoma blizu državnog udara - dodao je Božović.

Milan Gak, komandant Jedinice za obezbeđenje određenih ličnosti i objekata MUP-a Srbije, reagujući na ovaj njegov potez poručio je da je apsolutno neprihvatljivo ponašanje narodnog poslanika koji na sve načine pokušava da naruši ugled policije i pripadnika Jedinice za obezbeđenje određenih ličnosti i objekata.

- Teško mi je da poverujem da bilo koji narodni poslanik ne zna da policija decenijama brine o bezbednosti Doma Narodne skupštine. Trenutno je taj posao poveren Jedinici koju ja predvodim i zato ne mogu da ne reagujem kada neko moje kolege, koji isključivo u skladu sa zakonom rade svoj posao, pokušava da uplete u svoje političke igre - navodi se u saopstenju.

Zadatak policije je očuvanje reda i mira, naveo je Milan Gak, komandant Jedinice za obezbeđenje određenih ličnosti i objekata MUP-a Srbije-Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Pripadnici Jedinice za obezbeđenje nikada ni sa jednim narodnim poslanikom, bilo vlasti ili opozicije, nisu imali bilo kakav nesporazum ili sukob, jer su uvek profesionalno postupali.

Naš zadatak je, između ostalog, da brinemo o očuvanju javnog reda i mira, što smo činili i 13. aprila. Zajedno sa kolegama iz drugih organizacionih jedinica MUP-a, koji su u zgradi parlamenta bili uz saglasnost generalnog sekretara, brinuli smo o bezbednosti zaposlenih, narodnih poslanika i novinara koji su tog dana bili u zgradi Narodne skupštine“.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jelena

    17. april 2019 | 17:58

    Ministar je potpuno upravu. Policija ima zadatak da očuva red i mir i to je uradila. A što se gospodina Božovića tiče, on ima neki opasan problem u glavi.

  • Goran

    17. april 2019 | 18:09

    Ova Bozovic zeli da bude malo vise u javnosti,pa pravi tu neke prijave i prica gluposti.

  • Milosh

    17. april 2019 | 18:09

    Balsa, nemas pojma. Sedi, jedan!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA