≫ 

Saopšteni detalji oko sahrane Mire Marković: Evo ko donosi urnu, kada i gde će biti položena

Marko i Marija Milošević su sprečeni da budu na poslednjem ispraćaju svoje majke

  • 3

Mirjana Mira Marković, supruga bivšeg predsednika Srbije i SR Jugoslavije Slobodana Miloševića, biće kremirana danas u Rusiji, a urnu sa njenim posmrtnim ostacima, po odluci porodice, sutra će u Srbiju doneti njen najbolji prijatelj Dragomir J. Karić, otkriva BK televizija.

Dragomir J. Karić će na beogradski aerodrom Nikola Tesla sleteti u 19 časova redovnim letom iz Moskve. Potom će urnu predati Udruženju "Sloboda" i ona će u petak uveče biti smeštena u porodičnoj kući Milošovića u Požarevcu.

Pepeo neće biti deljen na tri dela, kako se prethodnih dana spekulisalo u pojednim medijima. Sahrana Mire Marković je u subotu u 15 časova. Nakon polaganja urne ispod lipe u dvorištu u kojem počiva i njen suprug, sveštenstvo SPC Eparhije braničevske će služiti opelo, koje po ovlaščenju članova porodice organizuje Vojislav Šešelj.

Dragomir Karić/ Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Kao što je BK televizija već objavila, Marko i Marija Milošević su sprečeni da budu na poslednjem ispraćaju svoje majke. Marko će se od nje oprostiti danas na kremaciji u Moskvi, kojoj, nažalost, neće moći da prisustvuje Marija, jer ne poseduje putne isprave i ostala potrebna lična dokumenta, zbog čega nije mogla da bude ni na sahrani svog oca 2006. godine.

Mira Marković je preminula u nedelju u 77. godini u Moskvi usled komplikacija izazvanih upalom pluća, koju je dobila nakon dve operacije.

Bila je doktor sociologije i lider Jugoslovenske levice, a od 2003. godine živela je u Rusiji. Predavala je na PMF, kao i na Američko-franscuskom fakultetu za menadžement i Fakultetu za međunarodni menadžment u Beogradu. Bila je redovni član Ruske akademije društvenih nauka i gostujući profesor Moskovskog državnog univerziteta Lomonosov i počasni profesor Univerziteta Lomonosov u Moskvi.

VIDEO: Mira Marković preminula u bolnici u Moskvi

(Telegraf.rs/BK televizija)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Predrag Z.

    18. april 2019 | 11:58

    Sramota, Slobini ljudi na Vlasti a tako se odnose prema poridici svog bivšeg predsednika

  • VX

    18. april 2019 | 12:15

    Zbog hirova svoje dece su tako loše oboje i završili.

  • J...

    18. april 2019 | 17:20

    Saucesce porodici.budimo ljudi

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA