Naprednjaci pitali MUP: Da li će biti procesuirani organizatori napada na žene?

Poslanici SNS su postavili pitanja u republičkom parlamentu

  • 33

Poslanici Skupštine Srbije i danas su, na početku nove sednice na kojoj je i Predlog zakona o konverziji stambenih kredita indeksiranih u švajcarskim francima, iskoristili vreme za postavljanje pitanja.

Tako je poslanik SNS Aleksandar Marković pitao MUP da li će biti procesuirani organizatori napada 4. aprila na žene ispred Skupštine grada Beograda, kada je trebalo da se održi sednica za rodnu ravnopravnost, a kada su, kaže, Ðilasovi "jurišnici" vređali žene, pretili i psovali.

- Ðilasovi jurišnici su pokušali da upadnu u zgradu nasilno, isto onako kako su upali u zgradu RTS-a. Na sreću prisutne žene su pokazale hrabrost i sprečile ih u tome - rekao je on.

Napomenuo je da su tom prlikom povređene dve žene, te zatražio da se utvrdi odgovornost.

Marković je pitao i da li će Ðilas, Jeremić i Obradović odgovarati za "divljanje" opozicije 6. aprila kada su uništavali gradilište tokom protesta i kada je načinjena šteta od 10.000 evra.

- Želimo da se prestane sa terorom i nasiljem, da se prestane sa izazivanjem haosa i nereda i blokade grada i fizičkih napada na sve koji drugačije misle od njih - poručio je Marković.

Pozvao je sve građane da dođu sutra na veliki miting u okviru kampanje "Budućnost Srbije" i vide koliko ljudi podržava pristojnu Srbiju.

Poslanici SNS - Foto-ilustracija: Tanjug/Sava Radovanovic

Lider SRS Vojsilav Šešelj zatražio je da se iz Vlade odstrane svi ministri koji misljenje dobijaju na revers iz amabasda, svi koji su se pokazali kao nesposobni i nedostojni ministarske funkcije.

To bi, kaže, bilo i te kako dobro kad bi se desilo pre susreta predsednika Srbije Aleksandra Vučića u Berlinu sa Angleom Merkel i Emanuelom Makronom, 29. aprila.

Smatra da je rekonstrukcija vlade neophodna kako bi se Srbija stabilizovala i imala jače adute u odmeravanju snaga sa zapadnim silama.

- Pošto nam je do izbora ostalo još godinu dana, rekonstrukcija ima smisla, bolje bi bilo kad bi na izbore išli u stablnijim uslovima - rekao je Šešelj i dodao da bi bilo dobro da vlada padne u parlamentarnom ili izbornom postupku, a ne uz pomoć neprijateljskih sila.

Poručio je da nema nezamenjivih, te da se može potresti cela koalcija jer ima stranaka koje su pokazale da sede na dve stolice.

- O tome niste razimšljali kad ste pravili koaliciju već ste mislili kud svi Turci nek ide i mali Mujo - rekao je Šešelj i naveo da je neophodno svakome reći u lice da je nedostojan funkcije, jer će se u suprotom, kako smatra, situacija zaoštriti do septembra.

- Ne govorim zato što vašoj vladi želim dobro, već zato što iskreno Srbij zelim dobro, jer joj je potrebna stabilnost - kaže lider SRS.

Šešelj - Foto: Tanjug/Rade Prelić

Poslanik SDPS Predrag Jelenković pitao je Ministarstvo kulture da li će se nastaviti finansiranje radova i koliko sredstava je opredeljeno za lokallitet i arheološko nalazište Caričin grad u Lebanu.

- Ima li uslova da ovaj lokalitet dobije status javnog preduzeća, da bismo doprineli većoj afirmaciji ovog lokaliteta - upitao je Jelenković.

Bojan Torbica iz Pokreta Srbije je kazao da se vodi negativna kampanja kojom se umanjuje uloga države u lečenju građana u inostranstvu.

Naveo je da je vlada u novembru 2014. na inicijativu Aleksandra Vučića osnovala budžetski Fond za lečenje dece i odraslih u inostranstvu i pitao ministra zdravlja Zlatibora Lončara koliko je građana svake godine, od 1. januara 2010. godine do danas, lečeno u inostranstvu na račun obaveznog zdravstvenog osiguranja i koliko od njih je bilo odraslih, a koliko dece.

Na sednici u parlamentu je i potpredsednik Skupstine Ðorđe Miličević, koji se vratio nakon teške saobraćajne nesreće u novembru prošle godine, a njegov dolazak pozdravljen je jakim apaluzom poslanika.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tijana

    18. april 2019 | 13:35

    Nije to pitanje koje postavljaju samo Naprednjaci vec i narod koji je bio svedok preko malih ekrana, beskrupuloznom napadu Obradovica i njegove grupe na neduzne zene!

  • željko85

    18. april 2019 | 13:36

    Moraće da budu procesuirani, i to što pre, niko ne treba da dozvoljava nasilje nad ženama.

  • Bojan

    18. april 2019 | 13:41

    Zasto je pitanje formulisano sa "Da li ce...", naravno da hoce i da mora, bolje pitanje je kada ce i na koji nacin.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA