Borba za sever Kosova: Na crtu Srpskoj listi izlaze dve albanske partije

Predsednik privremenih kosovskih institucija Hašim Tači je raspisao vanredne izbore za predsednike četiri severne opštine za 19. maj

  • 2

Demokratska partija Kosova (DPK) i pokret Samoopredeljenje podneli su Centralnoj izbornoj komisiji (CIK) prijave za učešće na vanrednim izborima za predsednike opstina s većinskim srpskim stanovništvom na severu Kosova, izjavio je portparol CIK-a Valjmir Eljezi.

- U 19 sati smo primili zahtev za sertifikaciju učešća na ovim izborima. Pokret Samoopredeljenje podneo je zahtev za izbore u ove četiri opštine - rekao je Eljezi, prenosi RTK na srpskom jeziku.

Predsednik privremenih kosovskih institucija Hašim Tači je raspisao vanredne izbore za predsednike četiri severne opštine za 19. maj.

Gradonačelnik severne Kosovske Mitrovice i predsednici tri opštine na severu Kosova - Zubin Potok, Zvečan i Leposavić, podneli su 27. novembra 2018. godine ostavke zbog odluke kosovske vlade da uvede 100 odsto takse na proizvode iz Srbije.

Kosovska vlada izdvojila je 471.000 evra za CIK za organizovanje izbora u četiri severne opštine i Severna Mitrovica.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cika Velja

    19. april 2019 | 09:44

    Isto kao i preglasavanje pre rata '90-tih! Pomislili Hrvati i Bosnjaki da ako su vecina,da ce manjina da ide u dzamije ili da Papi ljubi ruku?! Znamo sta je dalje bilo!

  • mihailovic

    19. april 2019 | 11:25

    SPALA KNJIGA NA 2 SLOVA ??? CELO KOSOVO I METOHIJA JE SRBIJA PO POSTOJECEM USTAVU SRBIJE I PO UN R-1244 KOJE VLADA SRBIJE GAZI POD TEBIH OD 2012-2019 ! DAJTE PUTINU DA RESI JUZNU SRBIJU KOSOVO I METOHIJU NESPOSOBNJAKOVICI !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA