Urna sa posmrtnim ostacima Mire Marković stigla jutros iz Rusije u Srbiju (FOTO)

Mira Marković je preminula 14. aprila u 77. godini, nakon komplikacija izazvanih upalom pluća

  • 4

Urna sa posmrtnim ostacima Mirjane Mire Marković, supruge nekadašnjeg predsednika Srbije i SR Jugoslavije Slobodana Miloševića, stigla je jutros iz Rusije u Srbiju, prenosi BK televizija.

Po želji porodice urnu je doneo njihov prijatelj Slobodan Bulatović i ona se već nalazi u porodičnoj kući Miloševića u Požarevcu.

Sahrana Mire Marković je sutra u 15 časova, kada će urna biti položena ispod lipe u dvorištu gde počiva i njen suprug. Potom će sveštenstvo SPC Eparhije braničevske održati opelo.

Mira Marković je preminula 14. aprila u 77. godini, nakon komplikacija izazvanih upalom pluća. Kremacija, kojoj su prisustvovali sin Marko Milošević, njegova ćerka Marija i najbliži prijatelji, održana je juče u Moskvi.

Ćerka Marija Milošević, koja živi u Crnoj Gori, bila je sprečena da prisustvuje poslednjem ispraćaju svoje majke jer ne poseduje potrebna lična dokumenta, zbog čega nije bila ni na sahrani svog oca 2006. godine.

Urna se nalazi u crnoj kesi, Foto: Visual studio / BK televizija

Mira Marković je 2003. godine napustila Srbiju i otišla u Rusiju gde je dobila azil. Tao je živela poslednjih 16 godina živela sa sinom Markom.

Bila je doktor sociologije i lider Jugoslovenske levice. Predavala je na PMF, kao i na Američko-franscuskom fakultetu za menadžement i Fakultetu za međunarodni menadžment u Beogradu.

Bila je redovni član Ruske akademije društvenih nauka i gostujući profesor Moskovskog državnog univerziteta Lomonosov i počasni profesor Univerziteta Lomonosov u Moskvi. Objavila je više naučnih radova i na desetine knjiga koje su prevedene na 17 svetskih jezika.

(Telegraf.rs/BKTV)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boka

    19. april 2019 | 16:36

    Neka je nose na miting danas...

  • Zex

    19. april 2019 | 15:44

    Kakvo opelo nad kremiranim covekom???Ovo jos nisam cuo!!!

  • Тодорић

    20. april 2019 | 01:35

    Мени је ово ужасно!!! УЖАСНО!!! Да деца не смеју да виде мајку,да је испрате...Боже...У држави где се криминалци шећкају са фалсификовани документима,где судије краду,где нема морала,где се свашта дешава,да се деци не дозволи испраћај... Да ћерка нема документа,а син застрашивањем спречен...Аман...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA