Albanske vlasti zaustavile 10 autobusa sa Srbima koji su krenuli na skup u Beograd (VIDEO)

Direktor gimanazije u Gnjilanu Zoran Stojanović potvrdio je RTS-u da su među vraćenim autobusima i zaposleni te škole, dodajući da policija autobusima nije dozvolila prolazak zbog navodno nekompletne dokumentacije

  • 2

Kosovska policija na administrativnom punktu kod Končulja nije dozvolila prolazak nekoliko stotina Srba u deset autobusa, koji su krenuli u Beograd na miting "Budućnost Srbije".

Direktor gimanazije u Gnjilanu Zoran Stojanović potvrdio je RTS-u da su među vraćenim autobusima i zaposleni te škole, dodajući da policija autobusima nije dozvolila prolazak zbog navodno nekompletne dokumentacije.

- Zaposleni gimanzije su se nakon nekoliko sati čekanja vratili svojim kućama, a isto su učinili i zaposleni u drugim institucijama - rekao je Stojanović.

Sedam vraćenih autobusa prevozilo je ljude iz opštine Gnjilane, a u tri su bili žitelji opštine Vitina. Stojanović je dodao da su jedan autobus vratili pripadnici MUP-a Srbije zbog osiguranja.

Portparol tzv. kosovske policije u regionu Gnjilana Ismet Hasani preneo je RTS-u da je iz Kosovskog Pomoravlja put Beograda jutros krenulo 17 autobusa. On nije mogao da potvrdi koliko je vraćeno, jer se radi o nadležnosti granične policije.

Kroz razne vidove administrativne sabotaže, albanske vlasti su zastavile deset autobusa, rekao je Marko Đurić-Foto: Tanjug/Tanja Valič

- Od 155 autobusa sa Srbima sa KiM, koji su krenuli na miting u Beograd 10 su albanske vlasti zaustavile na administrativnom prelazu, dok su ostali stigli na skup - izjavio je direktor Kancelarije za KiM Marko Ðurić.

- Kroz razne vidove administrativne sabotaže, albanske vlasti su zastavile deset autobusa - rekao je Ðurić i dodao da su 144 autobusa prešla administrativnu liniju i stigla u Beograd.

Kako kaže, albanski političari koji su odlučili da sabotiraju dolazak Srba sa KiM u Beograd, kao da su slušali neke političare iz Srbije, koji su ovih dana pozivali na blokade, barikade i sprečavanje dolaska na skup u okviru kampanje "Budućnost Srbije".

Video: Đurić: 10 autobusa sa Srbima zaustavljeno na administrativnom prelazu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sara

    19. april 2019 | 17:10

    Kosovskoj vladi smeta tolika podrska Vucicu!

  • Putin R.S

    19. april 2019 | 16:51

    To je sve gospodja Rada Trajkovic dogovorila sa siptarskim koljacima u saradnji sa pro-fasistickom organizacijom SzS.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA