≫ 

Šta može biti dogovoreno u Berlinu između Beograda i Prištine? Hodžaj otkrio detalje

Prema njegovim rečima, ovo je vrlo dobra prilika za Zapadni Balkan i Evropu da se uspostavi novo poverenje s obzirom na to da je ono izgubljeno zbog zastoja u otvaranju pregovora sa Albanijom i neodobravanja viza za građane Kosova

  • 7

Potpredsedik prištinske vlade Enver Hodžaj izjavio je da na predstojećem sastanku, 29. aprila u Berlinu, neće biti nikakvog sporazuma Beograda i Prištine, već da se na skupovima ovakvog formata mogu utvrditi eventualni vremenski rokovi i predlozi za nastavak dijaloga.

Hodžaj je, na zajedničkoj konferenciji za novinare sa ministrom pravde, Abelardom Tahirijem, rekao da je reč o multilateralnom sastanku na kojem će glavna tema biti nastavak dijaloga.

Prema njegovim rečima, ovo je vrlo dobra prilika za Zapadni Balkan i Evropu da se uspostavi novo poverenje s obzirom na to da je ono izgubljeno zbog zastoja u otvaranju pregovora sa Albanijom i neodobravanja viza za građane Kosova.

Hodžaj - Foto: Tanjug/Zoran Žestić

- Ako se pregovori sa Albanijom otvore ovog leta, i ako se odobre vize za Kosovo, poverenje u EU će se povećati, inače mišljenje Albanaca o Evropskoj uniji neće biti bolje nego što je bilo 2018. - rekao je Hodžaj, prenela je prištinska Gazeta Expres.

Kako je prenela Koha, Hodžaj je rekao da je inicijativa za kažnjavanje onih koji poriču zločine bila neophodna i da to, kako je rekao, podriva multietničnost na Kosovu.

- Cilj ove inicijative je iznad svega moralan, ali će naš zahtev za izvinjenje uvek biti na stolu - reka je Hodžaj.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dexi

    19. april 2019 | 21:41

    Niista to vec znamo A Hodzaj mlati slamu

  • RICINUS

    20. april 2019 | 11:03

    Nema pregovora sa šiptarima albancima samo bezuslovna priznavanje vlasti beograda... Nisu šiptari uzeli Kosovo svojom silom nego juodokrastaška zapadna alijansa... znači sa njima pregovarati

  • Srb

    20. april 2019 | 10:05

    Hoće da odvoji KiM jer se boji da će izbjeglice sa Kosova napuniti Njemacku, jer ionako joj se drma stolica zbog ovolikih Arapa. Srbi samo jako! Pozdrav iz Berlina

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA