Vučiću će biti ukazana posebna čast da bude među tri lidera koji će dati završnu reč: Predsednik Srbije uoči puta u Kinu razgovarao sa Čen Bo (FOTO)

Drugi forum Pojas i put okupiće 40 svetskih šefova država i vlada

  • 49

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić je, uoči posete Narodnoj Republici Kini, primio ambasadorku te zemlje Čen Bo i izrazio veliko zadovoljstvo povodom predstojećeg učešća na Drugom forumu Pojas i put u Pekingu, kao i svog šestog susreta sa predsednikom Si Đinpingom, kojem želi da zahvali za sve što je učinio za Srbiju i za svu pomoć u ekonomskom razvoju, kao i podršku u pitanjima od državnog i nacionalnog interesa, saopštila je Služba za saradnju sa medijima Predsednika Republike.

Predsednik Vučić je istakao da se iskreno nada da će predsednik Si, tokom sastanka u Pekingu, potvrditi svoju nameru da nam učini čast da ponovo poseti Srbiju.

On je rekao da ga raduje to što je i svojim radom doprineo da srpsko-kineski odnosi dostignu najvišu tačku razvoja u svojoj istoriji, do nivoa sveobuhvatnog strateškog partnerstva i čeličnog prijateljstva.

Sastanak u Predsedništvu - Foto: Tanjug/Filip Kraincanic

Ambasadorka Čen je rekla da joj je veoma drago što će predsednik Vučić ponovo posetiti Kinu i istakla da predsednik Si veoma ceni srpsko-kinesko prijateljstvo i predsednika Vučića lično.

Ona je naglasila da će Drugi forum Pojas i put okupiti 40 svetskih šefova država i vlada, a da će predsedniku Vučiću biti ukazana posebna čast da bude među tri lidera koji će dati završnu reč.

Čen Bo - Foto: Tanjug/Filip Kraincanic

Predsednik Vučić je rekao da učešće na ovom Forumu predstavlja veliku čast za Srbiju i potvrdu da Kina u našoj zemlji vidi pouzdanog partnera.

On je, takođe, izrazio čvrstu podršku Srbije vizionarskoj ideji predsednika Sija, jer je jedna od najznačajnijih u modernoj istoriji, koja će doprineti napretku celog čovečanstva.

Vučić - Foto: Tanjug/Filip Kraincanic

- Inicijativa Pojas i put je potvrda da je za Kinu i predsednika Sija svaka zemlja, bez obzira na društveno i ekonomsko uređenje, istorijsko nasleđe ili stepen razvoja, ravnopravna i da samo zajedničkim naporima možemo sačuvati tekovine sadašnjosti i izgraditi budućnost kakvu želimo - rekao je predsednik Vučić, piše u saopštenju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA