Šta se očekuje od skupa u Berlinu 29. aprila? Dačić poručio: Srbija neće popustiti pred pritiscima i ucenama

Nemačka je organizovala taj skup bez konsultacija sa ostalim državama, osim Francuske, što je "dokaz da svako želi da preuzme neko liderstvo" u rešavanju pitanja Kosova - izjavio je šef srpske diplomatije

  • 18

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić ocenio je večeras da predstojeći skup lidera Zapadnog Balkana u Berlinu, na kom će učestvovati i predstavnici Prištine, neće biti odlučujući za rešenje pitanja Kosova, jer, kako je rekao, Srbija neće popustiti pred pritiscima i ucenama.

Gostujući na televiziji Prva, Dačić je naveo da je Nemačka organizovala taj skup bez konsultacija sa ostalim državama, osim Francuske, što je, po njegovim rečima, "dokaz da svako želi da preuzme neko liderstvo" u rešavanju pitanja Kosova.

Govoreći o šestoj godišnjici potpisavanja Briselskog sporazuma, Dačić je ocenio da je taj dokument bio dobar za interese Srba na Kosovu, ali da nije realizovan zbog "tolerantnosti medjunarodne zajednice" prema Prištini.

Ivica Dačić ocenio je da predstojeći skup lidera Zapadnog Balkana u Berlinu neće biti odlučujući za rešenje pitanja Kosova, jer Srbija neće popustiti pred pritiscima i ucenama-Foto: ATA Images

- Zato danas niko ne govori o formiranju Zajednice srpskih opština već o ukidanju taksi za šta opet traže da mi učinimo neke ustupke. Tolerantnost medjunarodne zajednice dovela je da toga da nismo ostvarili nijedan korak u implementaciji Briselskog sporazuma - naveo je ministar.

Upitan zašto nije prisustvovao sahrani Mire Marković, udovice bivšeg predsednika Srbije i Savezne republike Jugoslavije Slobodana Miloševića, Dačić, koji je i lider SPS-a, ocenio je da nije korektno da ide na sahranu jer mu Mira Marković nije dozvolila da ide na sahranu Slobodana Miloševića.

- Ja sam poslao venac koji je položila delegacija visokih funkcionera naše partije. Kao stranka smo uputili saučešće, pomogli organizaciju sahrane. Ostalo je stvar istorijskih ocena, a mislim da je još rano za njih - rekao je Dačić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikolas

    20. april 2019 | 19:42

    TU NEMOZE BITI NICEG DOBROG I KORIDNOG ZA SRBIJU I SRBE-BICE TU SAMO NOVIH UCENA I POKUSAJA PREVARE!!! SVI ONI SAMO ZELE PRIZNANJE KOSOVA I STVARANJE VELIKE ALBANIJE U CEMU PREDNJACE NEMCI I FRANCUZI!!

  • Aca Bg

    20. april 2019 | 23:29

    Srbiju će sigurno ucenjivati i tražiti da priznamo Kosovo. Govoriće naravno i o nekim sporazumima, a svi ti sporazumi će podrazumevati da mi Kosovo priznamo kao nezavisnu i suverenu državu. Jednostavno, naši predstavnici moraju da "pokažu zube" zapadnim "prijateljima" i da im kažu da ćemo mi jedino pristati na sporazum u okviru rezolucije 1244, i da ništa drugo ne dolazi u obzir. Takođe, nije samo međunarodna zajednica tolerantna prema Albancima, već i mi sami. Na ove takse treba veoma drsko odgovoriti- zabraniti svakom sa albanskim i kosovskim državljanstvom da zakorači na tlo Republike Srbije.

  • Mire

    20. april 2019 | 21:34

    Ja licno ocekujem da baba kurana i izgubljeni francuz podrze siptare a nas da ucenjuju , nisu nam nemci platili ratnu odstetu a sada nam jos i kapu kroje , gde je odlutala Francuska ladja iz Soluna ? Ko ce je znati u kom pravcu ide kada je za kormilom neuki makron.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA