Šta Kinezi očekuju od Vučićevog susreta sa Sijem: Ambasadorka otvorila karte

Ona je rekla da su dobri politički odnosi i prijateljstvo najviših rukovodilaca dve zemlje najčvršća garancija za ekonomsku saradnju

  • 76

Poseta predsednika Srbije Aleksandra Vučića Kini biće dodatan impuls unapređenju saradnje dve zemlje, izjavila je danas ambasadorka Kine u Srbiji Čen Bo.

Ona je za RTS rekla da su dobri politički odnosi i prijateljstvo najviših rukovodilaca dve zemlje najčvršća garancija za ekonomsku saradnju.

- Uverena sam da će učešće predsednika (Aleksandra) Vučića na Drugom forumu ''Pojas i put'' i sastanak dva predsednika dati novi impuls unapređenju saradnje Kine i Srbije u budućnosti - rekla je ambasadorka Kine.

Ona je ocenila da je inicijativa "Pojas i put" veoma važna za saradnju Kine i Srbije i najavila nove kineske investicije.

Čen Bo - Foto: Tanjug/Filip Kraincanic

Čen Bo je istakla da je Srbija aktivan učesnik u inicijativi "Pojas i put" i dodala da su vidljivi rezultati saradnje Kine i Srbije u protekle dve godine.

- Od samog početka, Srbija je čvrsto podržala inicijativu i aktivno učestvovala. Vidljivi su i rezultatu saradnje Kine i Srbije - izgradnja prve deonice brze pruge na relaciji izmedu Beograda i Budimpešte. Uskoro ćemo završiti nekoliko deonica na auto-putu 763 - navela je Čen Bo.

Ona je najavila i nove investicije Kine u Srbiju.

- Sve više kineskih preduzeća iskazuje veliko interesovanje za ulaganja u Srbiju. Početkom maja dolazi delegacija od 58 članova iz Kine - rekla je kineska ambasadorka.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zorana

    21. april 2019 | 13:29

    Saradnja je na najvisem mogućem nivou to treba ocuvati.

  • Zoran

    21. april 2019 | 13:48

    Kina je svetska sila . Dobra saradnja sa njom je od velikog znacaja .

  • Ana

    21. april 2019 | 19:49

    Poštovanje je obostrano nadamo se da će susret biti veoma uspešan.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA