Palma predvodi delegaciju u poseti Egiptu: 30 privrednika na sastancima o ekonomskoj i turističkoj saradnji (FOTO)

Markovića je na aerodromu u Hurgadi dočekao general Ahmet Abdalah, guverner te oblasti

  • 4

Predsednik Jedinstvene Srbije, narodni poslanik i predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma doputovao je u Hurgadu u uzvratnu posetu tom egipatskom gradu i regionu Crveno more.

Marković predvodi privredno-političku delegaciju iz Srbije sastavljenu od tridesetoro uspešnih biznismena, koji će tokom svog boravka imati nekoliko sastanaka sa egipatskim kolegama, kako bi započeli saradnju na ekonomskom i turističkom planu.

Marković u Egiptu - Foto: Facebook/Dragan Marković Palma

Markovića je na aerodromu u Hurgadi dočekao general Ahmet Abdalah, guverner te oblasti izrazivši veliko zadovoljstvo zbog ponovnog susreta sa svojim srpskim prijateljem.

- Drago mi je što se opet vidimo sa željom da vas ugostimo i da vam pokažemo koliko smo srećni što smo obnovili prijateljstvo dva naroda, koje su započeli predsednici Tito i Naser pre skoro osam decenija - rekao je guverner Abdalah i naglasio da je u Egiptu u toku referendum, na kojem se preko 60 miliona ljudi sa pravom glasa izjašnjava o prihvatanju amandmana u kojem se traži mogućnost da aktuelni predsednik El Sisi ostane na čelu države još dva mandata, ali je i dodao da će se i pored velikih obaveza potruditi da bude dobar domaćin.

Marković u Egiptu - Foto: Facebook/Dragan Marković Palma

U srdačnom razgovoru dva prijatelja u VIP salonu aerodroma u Hurgadi, Dragan Marković Palma najpre je informisao svog domaćina o velikom mitingu podrške državnom rukovodstvu Srbije, održanom u Beogradu.

- Bio je to veličanstven skup pre svega običnih, ali časnih ljudi, koji su došli iz svih krajeva Srbije kako bi svog predsednika Aleksandra Vučića podržali na evropskom putu oporavka zemlje i u rešavanju problema sa našom južnom pokrajinom - rekao je Marković.

Abdalah i Marković - Foto: Facebook/Dragan Marković Palma

Dodao je da su Srbiji i Egiptu otvorena vrata za ekonomsku saradnju, čemu su doprineli dobri bilateralni odnosi dveju zemalja i uspešna diplomatska aktivnost predsednika Vučića i prvog potpredsednika srpske Vlade i ministra spoljnih poslova Ivice Dačića.

Da podsetimo, tokom prošle godine u Hurgadi osnovan je Poslovni savet Srbije i Egipta, koji će okupiti veliki broj privrednika dve države sa ciljem povećanja međusobne trgovinske razmene, a njime predsedava Dragan Marković Palma.

Jagodinska delegacija boraviće u Egiptu do petka.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • PETAR 1

    21. april 2019 | 12:11

    Covek izvrsio preregistraciju, iz prvobitne politicke u turisticku organizaciju.

  • Guess.

    21. april 2019 | 11:54

    Lepo bo bilo da se Palma, okrene svom gradu i svojim gradjanima , a ne samo da ide u provode, dok u Jagodini zvrje urusene i prazne fabrike , da ne pricamo o ne/ cistoci u gradu .kuceci izmet, pikavci, plasticne kese i pljuvanjak to je ogledalo tog Palminog grada

  • DDF

    21. april 2019 | 12:52

    Stizu kamile,pume,gepardi...🙈🙈🙈

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA