Vučić izrazio saučešće predsedniku Šri Lanke: Ovi zastrašujući akti pokazuju da terorizam ne poštuje ni svetinje, niti ljudske vrednosti

Duboko smo ožalošćeni što su meta bile katoličke crkve i vernici i to na Uskrs, dan koji treba da donese mir i radost - kaže se u Vučićevom saučešć

  • 46

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izrazio je saučešća predsedniku Demokratske Socijalističke Republike Šri Lanka Maitripali Siriseni povodom žrtava serije napada na crkve i hotele u toj zemlji.

- Primite moje iskreno saučešće povodom nemilosrdnih bombaških napada u kojima je stradalo mnogo ljudi. Duboko smo ožalošćeni što su meta bile katoličke crkve i vernici i to na Uskrs, dan koji treba da donese mir i radost. Ovi zastrašujući akti pokazuju da terorizam ne poštuje ni svetinje, niti ljudske vrednosti - kaže se u Vučićevom saučešću.

On je ukazao na nužnost potrebe da se bude snažniji nego ikad pred "izazovima i okrutnošću zla koje ne preza ni pred čim da bi vladao strahom" i istakao da će se Srbija "uvek zalagati za jednakost svih nacija i religija i pravo na slobodan život".

- Molim Vas da izraze mog dubokog saosećanja prenesete porodicama poginulih, a ranjenima želje za brz oporavak - istakao je predsednik Vučih u pismu predsedniku Siriseni.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mihailovic

    21. april 2019 | 14:33

    """ Vučić izrazio saučešće predsedniku Šri Lanke: Ovi zastrašujući akti pokazuju da terorizam ne poštuje ni svetinje, niti ljudske vrednosti"""" PA ZAR VI TO NEZNATE PREDSEDNICE IZ ISKUSTVA SRBIJE KOJU VODITE OD 2012-2019 A NISTE POSTOJECIM USTAVOM SRBIJE SRPSKO-RUSKOM VOJSKOM ZASTITILI OD ALBANSKIH OVK TERORISTA SVE SRPSKE SVETINJE KOJE SU NA NATO EU VOJNO OKUPIRANOJ JUZNOJ SRBIJI KOSOVO I METOHIJI A VECINA SRPSKIH SVETINJA SU I STARIJE OD FRANCUSKE KATEDRALE NOTRE DAME ?

  • Uroš

    21. april 2019 | 16:05

    Umesto praznika i radosti ovakva tragedija pogađa svakog čoveka.

  • Danijel

    21. april 2019 | 12:54

    Iskreno saucesce.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA