DSS nema konakte sa SzS: Jovanović otkrio sa kim je razgovarao

Pokušavali smo da ukažemo na neke stvari povodom protesta i zvanično i privatno i javno, ali to očigledno nije imalo do koga da dopre. Primili smo to k znanju i idemo dalje - dodao je Jovanović

  • 47

Predsednik Demokratske stranke Srbije (DSS) Miloš Jovanović izjavio je da je nezadovoljstvo građana režimom u Srbiji "apsolutno opravdano", ali i da se protestima trebalo prići "neuporedivo odgovornije" nego što je urađeno.

Jovanović je u intervjuu za današnje izdanje lista Danas, ocenio da se protest vodio prilično nespretno, jer je sve bilo "šaroliko u svakom pogledu i bez jasne strategije".

- Ljudi često prave paralelu sa oktobrom 2000. ali je ona pogrešna. Politički, pa ako hoćete i ekonomski i demografski su stvari neuporedive i svaka ponaosob, a kamoli sve zajedno, smanjuje šanse za uspešnu političku akciju koja bi potekla sa ulice - naveo je lider DSS-a.

Na pitanje da li postoji kontakt DSS sa Savezom za Srbiju, Jovanović je odgovorio da ih nema više.

- Pokušavali smo da ukažemo na neke stvari povodom protesta i zvanično i privatno i javno, ali to očigledno nije imalo do koga da dopre. Primili smo to k znanju i idemo dalje - dodao je Jovanović.

On je kazao da se pre nekoliko dana sreo sa liderom SPAS-a Aleksandrom Šapićem, što je i Šapić potvrdio.

- Mogu vam reći da je razgovor bio više nego osvežavajući i da je zaista odudarao od onoga na šta sam inače navikao u ovom našem političkom mulju - rekao je predsednik DSS.

Kampanju SNS-a "Budućnost Srbije", Jovanović je nazvao "putujućim cirkusom sa kidnapovanom publikom".

- Zapravo, sve je to zajedno meni delovalo tužno i to je ono što mora da se menja. Za početak bi promenom izbornog sistema i glasanjem za čoveka po imenu i prezimenu mogli u velikoj meri da razbijemo monolitnost političkih stranaka u Srbiji i samim tim suzbijemo partitokratiju i politički klijentelizam najgore vrste jer se sada već graniči sa prostitucijom – kakav vlada u Srbiji - rekao je Jovanović.

(Telegraf.rs/Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mikica

    22. april 2019 | 10:49

    Nece niko u Szs spasavaj se ko moze.Pa stvarno ste komedija.

  • Siki

    22. april 2019 | 10:50

    U opoziciji vec duze vreme vlada totalni haos i raspad sistema.

  • star

    22. april 2019 | 09:53

    Možda je Jovanović u pravu da se protest vodio prilično nespretno, jer je sve bilo "šaroliko u svakom pogledu i bez jasne strategije, ali ti lideri opozicije i nemaju smisla da nešto valjano organizuju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA