Srbija daje milion evra za obnovu katedrale Notr Dam

Ovu odluku je donela Vlada Srbije

Vlada Srbije uputila je Republici Francuskoj finansijsku pomoć u iznosu od milion evra za obnovu katedrale Notr Dam u Parizu, koja je teško oštećena u katastrofalnom požaru u noći 15. aprila ove godine, navodi se u saopštenju Kancelarija za saradnju s medijima Vlade Srbije, dostavljenom posle sednice kabineta u Nemanjinoj 11

Ovom odlukom potvrđuje se vekovno prijateljstvo sa francuskim narodom i izražava želja da se simbol francuske i svetske civilizacije što pre obnovi i otvori ovaj hram kulture i umetnosti za sve svoje buduće poklonike.

Foto: Slobodan Miljević, Vlada Republike Srbije

Vlada Republike Srbije usvojila je na današnjoj sednici i Zaključak o usvajanju Plana bilateralne saradnje između Vlade Republike Srbije i Vlade Narodne Republike Kine u okviru inicijative „Pojas i put“.

U ime vlade, ovaj dokument potisaće ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić.

Članovi vlade usvojili su Zaključak o usvajanju teksta Sporazuma o privredno-tehničkoj saradnji između Vlade Republike Srbije i Vlade Narodne Republike Kine.

Na sednici je usvojen i Zaključak o zaključivanju Memoranduma o razumevanju za razvoj projekta Pametni gradovi u Srbiji između Vlade Republike Srbije i kompanije Huawei techonologies Co, Ltd.

Svrha potpisivanja ovog dokumenta je razvoj strategije pametnih gradova, kroz pozicioniranje kompanije Huawei kao strateškog partnera za gradove i lokalne samouprave poput Beograda, Niša, Novog Sada i ostalih.

Zajedničkim radom, kroz međusobnu razmenu informacija obezbediće se platforma za razvoj lokalnih potencijala i izgradnja lokalnog ekosistema u oblasti digitalne transformacije u javnom, finansijskom, obrazovnom i energetskom sektoru, kao i u oblasti saobraćaja.

Kao poseban cilj ove saradnje je otvaranje Huawei Innovation Center for Digital Transformation kao regionalnog centra za Zapadni Balkan sa sedištem u Beogradu, piše u saopštenju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ab Sneza

    22. april 2019 | 16:26

    Koga ste pitali da to date? Sram vas bilo!!!!!

  • Ika

    22. april 2019 | 15:57

    Samo vi botovi lupajte minuse na nase kometare protiv bacanja nasih para na sve i svasta umesto da se pomogne ovaj napaceni narod.

  • Stan u Bordeauxu

    22. april 2019 | 16:24

    "Vekovno prijateljstvo" je viđeno na 100godisnjici zavrsetka Velikog rata

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA