Brnabić razgovarala sa vrhom Republike Srpske o zajedničkim projektima (FOTO)

Na Jahorini je danas otvoren 4. "Jahorina ekonomski forum 2019", na kojem učestvuje i predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić

  • 0

Predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović i predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić održale su danas na marginama Јahorina ekonomskog foruma sastanak na kome su razgovarale o aktuelnoj političkoj situaciji i budućim zajedničkim projektima Republike Srpske i Srbije.

Sastanku je prisustvovao i predsednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković.

Brnabić, Cvijanović i Višković - Foto: Vlada RS/Slobodan Miljević

Brnabićevu su ispred hotela Termag na Јahorini dočekali Cvijanovićeva, Višković i izvršni direktor Udruženja ekonomista Republike Srpske "Svot" Saša Grabovac.

Na Jahorini je danas, inače, otvoren 4. "Jahorina ekonomski forum 2019", na kojem učestvuje i predsednica Vlade Srbije.

Otvaranje foruma - Foto: Vlada RS/ Slobodan Miljević

STABILNOST I MIR PREDUSLOVI PRIVREDNOG RASTA

Privredni rast i jaka ekonomija dolaze tek nakon što je ispunjen preduslov - politička stabilnost i mir, i zbog toga Srbija ulaže mnogo napora i energije u regionalnu stabilnost, jer samo politički stabilan Balkan može ekonomski da napreduje, poručila je danas na Jahorini predsednica vlade Ana Brnabić.

Brnabić je, govoreći na ekonomskom forumu na Jahorini, ukazala da živimo u turbulentnim vremenima, u kojima je izuzetno važna politička stabilnost i mirno okruženje.

Brnabić - Foto: Vlada RS/ Slobodan Miljević

- Privredni rast i jaka ekonomija dolaze tek nakon što je ispunjen taj preduslov - politička stabilnost i mir - istakla je srpska premijerka i dodala da nam je to potrebno u celom regionu.

Brnabić je podsetila da je nedavno Vlada Srbije donela odluku kojom se Republici Srpskoj upućuje 9,3 miliona evra radi realizacije 37 projekata rekonstrukcije domova zdravlja, kulturnih centara, škola i izgradnja novih vrtića i sportskih dvorana.

Brnabić - Foto: Vlada RS/ Slobodan Miljević

Kako je rekla, tim sredstvima Srbija na najkonkretniji način pokazuje da je odnos prema RS odnos podržavanja, pomaganja i osnaživanja.

- Takav odnos ćemo zadržati i u budućnosti - poručila je Brnabić, koja učesnicima foruma govori na temu "Značaj inovacija za privredni razvoj".

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA