Skupština nastavila rad: Poslanici pitali o ceni malina, N1 i Ðilasovoj stranci

Pitanja su postavili poslanici radikala i naprednjaka

  • 0

Poslanici Skupštine Srbije postavljali su danas pitanja članovima izvršne vlasti, a interesovalo ih je formiranje stranke Dragana Ðilasa, da li Televizija N1 radi legalno, ali i kolika je otkupna cena malina.

Poslanik Srpske radikalne stranke (SRS) Miljan Damjanović smatra da su prošlogodišnje otkupne cene voća u Srbiji bile ponižavajuće niske za srpskog seljaka i apelovao je na nadležne da, kako je rekao, ukoliko žele da zadrže narod na selu, više poštuju njihov rad i trud.

- Prošlogodišnja otkupna cena iznosila je 100 dinara, želim da (ministar poljoprivrede Branislav) Nedimović objasni da li će ove godine cena biti veća, jer sa ovakvom cenom, ukoliko jedan berač nabere 50 kilograma malina, to je ukupno 5.000 dinara. Kada se plate dnevnice, porez, zarade nema - rekao je on.

Poslanica SNS Jelena Žarić Kovačević pitala je Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave da li su prekršeni članovi Zakona o političkim strankama prilikom formiranja stranke Dragana Ðilasa.

Ona je navela da su mediji objavili da je u pitanju formiranje nove stranke, ali istina je, kaže, da je Ðilas zapravo preuzeo već postojeću Zelenu ekološku partiju - Zeleni, čiji je predsednik bio Dejan Bulatović, koji će sada, dodaje, biti potpredsednik te novoformirane stranke.

- Zabrinjava podatak, a to vidimo po pisanju štampe, a videli smo i da Ðilas nije to demantovao, da se zapravo radi o kupovini stranke. Slična situacija se desila i sa Vukom Jeremićem, kada je preuzeo stranku Miroslava Aleksića iz Trstenika. I tada, kao i sada, postojala je sumnja da se radi o trgovini - rekla je Žarić Kovačević.

Poslanik na listi SNS Marijan Rističević pitao je Ministarstvo kulture i informisanja i REM, kada će kablovskom operateru SBB, koji je, kako kaže, pod kontrolom "Šolaka, Dejvida Petrusa, bivšeg šefa CIA naložiti da se iz programa isključi N1, 10 sportskih kanala i drugi takozvani prekogranični kanali".

- Jedno od mojih pitanja je da li je N1 registrovana u našoj zemlji kod REM, jer emituje program iz Beograda, što za kanale i reemitovanje nije dozvoljeno - pitao je Rističević.

Pitao je i da li je taj kanal legalan, jer bi, kako kaže, morao biti registrovan u REM-u i morao bi da plaća nadoknadu.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA