Vesić osudio grafite na mađarskoj ambasadi u Beogradu

- To što oni rade nije Beograd. Zato se izvinjavamo Mađarima zbog ovog bezumnog čina - rekao je Vesić

  • 7

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić osudio je grafite sa govorom mržnje i uvredama koji su ispisani na ambasadi Republike Mađarske u Beogradu.

Vesić je u ime Beograda najoštrije osudio grafite koji su osvanuli na zgradi mađarske ambasade, ističući da je Beograd uvek bio kosmoplitiski i antifašistički grad čijim stanovnicima je strana svaka mržnja prema ljudima bilo koje vere ili nacije oni bili.

- Nažalost, u našem društvu ima sve više govora mržnje i pretnji nasiljem. Tako je opozicioni političar Sergej Trifunović pre desetak dana javno pretio Mađarima pred svojim pristalicama - kazao je Vesić.

Foto: Tanjug

Napominje da kada jedna javna ličnost sebi dozvoli da javno preti Mađarima koji žive u Srbiji tada je to i poziv fašistima i huliganima da iscrtaju kukaste krstove na mađarskoj ambasadi.

Zamenik gradonačelnika je naveo da Beograd najoštrije osuđuje taj, kako kaže, bezumni čin, kao što je upućena i osuda na govor mržnje Sergeja Trifunovića.

- To što oni rade nije Beograd. Zato se izvinjavamo Mađarima zbog ovog bezumnog čina, a nadam se da će počinioci brzo biti pronađeni - kazao je Vesić.

Foto: Tanjug

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marijana Bakov

    23. april 2019 | 17:55

    Naravno da treba osuditi ovakav vandalski cin.Sa Madjarima imamo tradicionalno dobre odnose.Madjarska nacionalna manjina je lojalna svojoj zemlji , kao takve ja ih cenim I postujem.Naravno Orbana obozavam kao mudrog I domacinskog politicara kome je svoj narod na prvom mestu.

  • Jovan Ktć

    23. april 2019 | 18:10

    Delo " šetača" kao reakcija na govor mađarskog ministra inostranih poslova na završnom mitingu kod skupštine! Lični interes je važniji, pa, makar naneo štetu odnosima sa prijateljskom Mađarskom. Jadno i bedno.

  • BG 1

    23. april 2019 | 17:09

    Sve je ovo odraz današnje politike i stvaranje raspoloženja prema drugima koji žive u RS i okruženju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA