≫ 

Bastać opet ometa radove na Trgu: On plaća huligane, a građani štetu koju oni čine, kaže Vesić (VIDEO)

Trg republike neće biti završen 1. septembra, jer je ovo treća blokada u poslednjih nekoliko dana, kaže Vesić

  • 36

Predsednik opštine Stari grad Marko Bastać ponovo je jutros sa svojim saradnicima došao na gradilište na Trgu republike, radnici Štrabaga ponovo su obustavili rad, a nekolicina građana je negodovala zbog ometanja radova, koji će, kako su ljutito rekli Bastaću, produžiti rok za završetak Trga i normalan život i kretanje u tom delu grada.

Bastać je, međutim, najavio da ne samo da su jutros prekinuli radove, već da će ostati na gradilištu 12 sati, te da će i ubuduće dolaziti, sve dok se ne ispune zahtevi - razgovor sa gradonačelnikom Zoranom Radojičićem o radovima koji su, kako tvrdi, štetni, kao i razrešenje njegovog zamenika.

Nada se, kaže, da će Upravni sud zaustaviti radove i na Trgu republike, kao što je to učionio u slučaju izgradnje žičare na Kalemegdanu.

Dok su se predstavnici opštine Stari grad pripremali da obustave radove, prišlo im je nekoliko prolaznika, nezadovoljnih stalnim ometanjem radnika, te kašnjenjem radova, zbog kojih ne mogu da prolaze Trgom.

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio je danas da će Skupština grada u narednih mesec dana preduzeti čitav niz mera kako bi bilo zaustavljeno nezakonito delovanje opštine Stari grad i kako bi odgovorni bili sankcionisani, u skladu sa zakonom.

On je povodom najavljene nove blokade radova na Trgu republike istakao da će to, nažalost, platiti svi građani Beograda.

- Trg republike neće biti završen 1. septembra, jer je ovo treća blokada u poslednjih nekoliko dana. Građani Beograda treba da pitaju Marka Bastaća, kao i njegove nalogodavce Boška Obradovića i Dragana Ðilasa, zašto trg nije pušten u saobraćaj kako je planirano - rekao je Vesić za Pink tv.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Brane

    24. april 2019 | 12:34

    Bastać ovakvim postupcima sam sebe uništava.

  • Vesko

    24. april 2019 | 13:02

    Vesiću, skini sa budžetskog računa opštine novac za naknadu celokupne štete. I blokiraj im račun za isplatu sve dok traje ometanje radova - nema plate za nerad i pravljenje komunalne štete.

  • Mare

    24. april 2019 | 14:34

    Ja razumem da je u Srbiji jos uvek engleska podrska opoziciji,za remecenje mira u drzavi.Ali slobodno vecinski narod vam dozvoljava a i ustav,zakoni...da pohasite baksuze, znaci slobodno.Pa kada odlezi malo, plus plati iz svog dzepa obustavu rada.Zamislice se

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA